gratis kaartleggen online

Kaartleggen met gewone speelkaarten kent een verre en lange geschiedenis. De zigeuners waren heel bedreven in het voorspellen met behulp van deze kaarten. In dit artikel werken we met 40 speelkaarten en lichten we de betekenissen toe aan de hand van een praktijkvoorbeeld. Per kaart kan je de sleutelwoorden terugvinden zodat ook jij de kunst van het kaartleggen met gewone speelkaarten onder de knie kunt krijgen.

Sommige speelkaarten kunnen zowel rechtop (R) als omgekeerd (O) geduid worden. Ik geef daarbij enkele korte en krachtige sleutelwoorden, neem deze goed in je op. 

Op de website van Bloom kan je een ruim aanbod aan artikels terugvinden van Fabio


In totaal werken we met 40 speelkaarten

speelkaarten betekenis


Welke speelkaarten kan je omgekeerd lezen

Harten

Klaveren

Ruiten

Schoppen

speelkaarten betekenissen omgekeerd rechtop


Oefening met de gewone speelkaarten

We nemen er de volgende kaarten bij:

Per thema halen we eerst de gewenste kaart uit het pak. Voor de liefde neem je hartentien, voor het huis neem je hartenaas, enzovoort. Zoek bij de sleutelwoorden van elke kaart om te ontdekken welke themakaart bij jouw vraag hoort. 

Vraag: kom ik een nieuwe geliefde tegen?

We leggen hartentien als themakaart (vraag over de liefde) in het midden van de tafel. We mengen de overige 39 kaarten door elkaar op tafel, zodat we ook de omgekeerde betekenis kunnen zien. Onderstaande kaarten komen tevoorschijn. 

kaartleggen met speelkaarten oefening

 

Conclusie: betrokkene zal eerst nog wat zaken uit het verleden moeten loslaten, wellicht gaat het om dingen die verband houden met een vorige relatie (schoppenzeven omgekeerd). De vroegere onzekerheid zou geen invloed mogen hebben op de nieuwe mogelijkheden (ruitennegen). De komende periode zullen er zich harmonieuze contacten aandienen (hartenacht) en van daaruit kan er eventueel een nieuwe relatie ontluiken (hartenboer). Er is positief nieuws in aantocht (ruitenboer) en er ontstaat een aangenaam, leuk gevoel (ruitenzes). De uitkomst is zonder mee positief (ruitenaas). 

Veel succes! 


Interessante artikels: