Astrologische planeet Jupiter

Astrologische planeet Jupiter

Pin It

Expansiedrang

Jupiter is de drang tot expansie en succes in de buitenwereld. Als de kracht van deze planeet verstandig wordt gebruikt, biedt dat de kans om te slagen. Bij onverstandig gebruik leidt Jupiter tot overdadige expansie en buitensporigheden. Als een van de planeten van het reizen wordt Jupiter ook in verband gebracht met het geestelijke perspectief dat nieuwe horizonnen kunnen scheppen.

De positie van deze planeet in de horoscoop accentueert de behoefte op dat gebied van het leven te groeien. Jupiter houdt verband met religie en religieuze systemen die een breder perspectief aanmoedigen. Het is de planeet van moraal en wet, geloof en optimisme en van filosofische impulsen. Iedereen heeft iets nodig om in te geloven en Jupiter geeft aan hoe en waar dat wordt gezocht, in de krachten van het materialisme en consumentisme of in iets groters. Met vloeiende aspecten heeft Jupiters roep om expansie veel effect, maar als de aspecten problematisch zijn is kennis moeilijk te verwerven.

 

De overvloed van Jupiter

Voor Jupiter, die altijd optimistisch is, is het glas altijd halfvol in plaats van halfleeg. Een van de symbolen van deze planeet is de hoorn des overvloeds. Deze symboliseert de vruchtbaarheid en overvloed die de planeet kan brengen, soms schijnbaar vanuit de ijle lucht. Vertrouwen is een kwaliteit van Jupiter en deze hemellichaam helpt het beste van een ‘slechte’ situatie te maken.

Jupiter is nooit bang om een kans te grijpen en daarom is het de planeet van het gokken. Maar het geluk van deze planeet is grillig: het kan als een donderslag bij heldere hemel komen en net zo snel weer verdwijnen.

 

De kenmerken van Jupiter

Als Jupiter een krachtige positie in een horoscoop heeft, wijst dat op een persoonlijkheid die joviaal, optimistisch en expansief is. Het is iemand die altijd verder wil gaan, die meer wil bereiken, die alles op het spel zet en gemakkelijk te ver kan gaan. In combinatie met moeilijke aspecten suggereert Jupiter een inslag om te overdrijven en uit te stellen, en wordt hij geassocieerd met uitspattingen, eigenwaan, bedrog en wetteloosheid. Deze gebieden kunnen de gokker of de extremist zijn.

 

Het Karakter van Jupiter

Als Jupiter een gunstige positie heeft, heeft de persoon een wijs, grootmoedig, ruimdenkend en tactvol karakter. Staat Jupiter in een ongunstige positie, dan kan het karakter fanatiek en op een schijnheilige manier religieus zijn.

 

Jupiter door de 12 tekens van de dierenriem

 • Jupiter in Ram staat voor expansie door uitdaging
 • Jupiter in Stier staat voor expansie door bezittingen
 • Jupiter in Tweelingen staat voor expansie door nieuwe concepten
 • Jupiter in Kreeft staat voor expansie door voeding
 • Jupiter in Leeuw staat voor expansie door hof te houden
 • Jupiter in Maagd staat voor expansie door geestelijke productiviteit
 • Jupiter in Weegschaal staat voor expansie door plezier
 • Jupiter in Schorpioen staat voor expansie door verborgen kennis
 • Jupiter in Boogschutter staat voor expansie door kennis
 • Jupiter in Steenbok staat voor expansie door het overschrijden van grenzen
 • Jupiter in Waterman staat voor expansie door de mensheid te helpen
 • Jupiter in Vissen staat voor expansie door verbeelding

  

 Bekijk hier een volledig profiel van de 12 tekens van de dierenriem

 

 

Aankomende Expo's
Geen data bekend!
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de Art of Mediums nieuwsbrief.