Astrologische planeet Venus

Astrologische planeet Venus

Pin It

Het verlangen naar een relatie

Venus, na de Zon het helderste object aan de hemel, staat dicht bij de zon., nooit verder weg dan 48°. Deze planeet komt dichter bij de aarde dan enige andere planeet (met uitzondering van de Maan). Ze vertegenwoordigt een van de duidelijkste drijfveren van menselijk gedrag: de behoefte aan een relatie. De positie van Venus in een horoscoop wijst op het vermogen tot intimiteit et anderen en tot een relatie met zichzelf. Deze planeet, die verband houdt met zelfrespect, herinnert eraan dat iemand die niet van zichzelf kan houden en zichzelf kan waarderen, niet in staat is de liefde te geven en te ontvangen of genegenheid en intimiteit te delen.

Venus is een sociale planeet, ze introduceert de behoefte onszelf te ontmoeten in een externe relatie. Met Venus in een compatibel teken, vooral met gemakkelijke aspecten, leveren relaties geen problemen op. Deze planeet in een incompatibel teken kan wijzen op oppervlakkige koelheid of op kortstondige relaties die een diepe angst voor intimiteit verhullen.

 

Het verlangen van Venus

Venus belichaamt verlangen naar emotionele bevrediging, naar alles wat mooi, esthetisch en waardevol is. Deze planeet herinnert ons eraan dat wat uiterlijk wordt gewaardeerd, een weerspiegeling is van wat we in onszelf het meest liefhebben. Daarnaast weerspiegeld Venus datgeen waar we ons aangetrokken toe voelen en tot wat we het meest vrezen.

De positie van Venus in de horoscoop geeft aan wat iemand waardeert en of de persoon zichzelf liefde en geluk toekent. Deze planeet onthult ook het type mens dat natuurlijke aantrekkingskracht en harmonie bezit. Dat kan een geliefde of een vriend zijn, mar de meeste op Venus afgestemde vriendschappen hebben iets seksueels en erotisch, zelfs als dat niet tot uiting komt.

 

Venus-kenmerken

Iemand die op Venus is afgestemd heeft een prettig uiterlijk en gedraagt zich elegant. De verleidelijke planeet bezit al dan niet openlijk een magnetische seksualiteit die moeilijk te weerstaan is. Aan de oppervlakte straalt deze op plezier gerichte planeet de boodschap uit: ‘Kom, je kunt me krijgen’. Of die boodschap schaamteloos of subtiel is, hangt af van het teken waarin Venus staat.

Onder die oppervlakkige aantrekking is Venus donker en erotisch, ze bezit een dwingende kracht die onbarmhartig kan manipuleren of zelfs kan doden om te krijgen wat ze wil. De kant van Venus die bovenkomt, wordt ten dele beheerst door aspecten van buitenplaneten, maar het duale karakter van de planeet kan elk moment verschijnen.

 

Het Karakter van Venus

Als Venus in een gunstige positie staat, is het karakter gewoonlijk charmant, gelijkmatig, kalm en vredig. Tegelijkertijd kan het gemakkelijk jaloers worden. Als Venus een ongunstige positie heeft, is het karakter schaamteloos, wellustig en losbandig.

 

Venus door de 12 tekens van de dierenriem

 • Venus in Ram verlangt aandacht en vleierij
 • Venus in Stier verlangt zinnelijke bevrediging
 • Venus in Tweelingen verlangt geestelijke stimulering
 • Venus in Kreeft verlangt emotionele bevrediging en trouw
 • Venus in Leeuw verlangt bewondering
 • Venus in Maagd verlangt perfectie
 • Venus in Weegschaal verlangt een belangrijke partner
 • Venus in Schorpioen verlangt intensiteit en drama
 • Venus in Boogschutter verlangt gezelschap
 • Venus in Steenbok verlangt iemand van aanzien
 • Venus in Waterman verlangt emotionele vrijheid
 • Venus in Vissen verlangt emotionele versmelting

  

 Bekijk hier een volledig profiel van de 12 tekens van de dierenriem

 

 

Aankomende Expo's
Geen data bekend!
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de Art of Mediums nieuwsbrief.