Element Aarde

Element Aarde

Pin It

Leven in materie

De aarde is het op zekerheid gerichte element en verreweg het meest praktische van de vier. Dit element streeft ernaar chaos te ordenen en materie vorm te geven. Scheppingen die uit de aarde voortkomen, zijn solide en duurzaam. Als vruchtbaar, tastbaar element houdt het verband met het fysieke lichaam, met de fysieke zintuigen en met sensualiteit.

Persoonlijkheden met een nadruk op het aarde-element gebruiken de vijf fysieke zintuigen om de wereld om hen heen te begrijpen en er contact mee te hebben. Ze richten zich op praktische basisbehoeften, zoals overleven, veiligheid, voedsel en warmte. Dit element is betrouwbaar in het voltooien van taken. Hoewel aardetekens graag contact met anderen hebben en de waarde van fysiek contact herkennen, is het een onafhankelijk element. Aardse persoonlijkheden hebben geen andere mensen nodig om te kunnen functioneren.

 

Evenwichtige aarde

Iemand met een evenwichtige aarde is tolerant, geduldig, standvastig, en realistisch, met een gezond waardestelsel. Als de aarde op haar best functioneert, worden taken efficiënt uitgevoerd en tot een goed einde gebracht.

 

Onevenwichtige aarde

Iemand met te veel aarde in onflexibel, futloos en traag van denken en begrip. Het wijst op de neiging te veel te slapen en op grote weerzin tegen verandering. Het lichaam e de emoties worden vergiftigd en moeten worden gereinigd. Een tekort aan aarde leidt tot vergiftiging op elk niveau, vooral in het lichaam. Deze persoonlijkheid is vak instabiel, haar energie is verstrooid en ze geeft geen blijk van enige visie.

Te weinig aarde bevordert irrationeel gedrag en is typerend voor iemand die helemaal is haar hoofd leeft of in emoties is ondergedompeld.

 

Algemene gegevens van het element vuur

  • Tekens: Stier, Maagd, Steenbok
  • Planeten: Saturnus
  • Type: gevoelig
  • Polariteit: negatief
  • Sleutelwoorden: vorm, productiviteit, bruikbaarheid, vruchtbaarheid, sensualiteit, basisbehoeften, zekerheid, lichaam, behoedzaamheid

 

Bekijk hier een overzicht van de 12 tekens van de dierenriem

Bekijk hier de planeten uit de astrologie 

 

Aankomende Expo's
Geen data bekend!
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de Art of Mediums nieuwsbrief.