Element Vuur

Element Vuur

Pin It

Leven in de ziel

De vuurtekens – Ram, Leeuw en Boogschutter – worden gekenmerkt door een grote honger naar ervaring en een vreugdevolle benadering van het leven. Vuur is het element van de schepping, de levenskracht die manifest is gemaakt. Het is de actiefste en meest verterende energie van de dierenriem. Als het element van de spiritualiteit zoekt en wijd en zijd naar inspiratie betekenis. Zonder zijn alles verterende visie zouden er geen nieuwe horizonnen zijn. Het is het element van nieuwe mogelijkheden en van heropleving. Zonder vuur kan er geen verandering zijn.

Mensen die onder het element vuur geboren zijn, denken snel en handelen op hun gevoel. De vuur-geest is intuïtief en kan inspiratie uit de lucht plukken. Of ze nu grote denksprongen maken of snel conclusies trekken, vuur-mensen hebben al jong geleerd op hun intuïtie te vertrouwen.

 

Evenwichtig vuur

Als de planeten in ene horoscoop zodanig zijn geplaatst dat het effect van vuur in evenwicht is, is de persoonlijkheid optimistisch, intuïtief, spontaan, liefdevol en inspirerend.

 

Onevenwichtig vuur

Iemand met te veel vuur is boos, gewelddadig, oververhit en maakt gauw brokken. Te veel vuur kan leiden tot overdreven enthousiasme, een reeks projecten die nooit voltooid worden, en burn-out.

Een tekort aan vuur leidt tot lage weerstand tegen infecties, gebrekkige spijsvertering, gevoel van koude, doffe ogen en weinig dadendrang, moed of volharding. Omdat het de energie noch creativiteit bezit, kan het zichzelf niet herstellen.

 

Algemene gegevens van het element vuur

  • Tekens: Ram, Leeuw en Boogschutter
  • Planeten: Zon, Mars, Jupiter, Chiron
  • Type: intuïtie
  • Polariteit: positief
  • Sleutelwoorden: energie, visie, creativiteit, verovering, enthousiasme, motivatie, aspiratie, ongeduld, vluchtig

 

Bekijk hier een overzicht van de 12 tekens van de dierenriem

Bekijk hier de planeten uit de astrologie 

 

Aankomende Expo's
Geen data bekend!
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de Art of Mediums nieuwsbrief.