Element Water

Element Water

Pin It

Leven in de emoties

Water is het meest verfijnende en gevoeligste element. De drie introspectieve watertekens vloeien in hun eigen innerlijke ritme en luisteren naar de roep van krachtige emoties. Water houdt zich bezig met gevoelens, cycli en fluctuaties. De motivatie komt van binnenuit en is vaak een onbewuste reactie op een emotionele stimulans. Dit element is het minst uiterlijk gericht en meest irrationeel. Dit zijn de kunstenaars en dichters van de dierenriem.

Mensen in een waterteken willen dat anderen hen nodig hebben, ze ervaren zichzelf het sterkst door een uitwisseling van emoties. Ze zijn afgestemd op fijngevoelige nuances en kunnen afhankelijk en kwetsbaar zijn; soms vatten ze signalen verkeerd op door vertekening van hun eigen emotie.

Als de waterintuïtie goed werkt, heeft ze toegang tot een innerlijk kennisniveau dat voorbij de gebruikelijke vijf zintuigen ligt. Dit is het element van ‘diep instinct’, van gevoel en voorgevoel.

 

Evenwichtig water

Evenwichtig water is kalm, zacht, vriendelijk, gevoelig, en empathisch, met een standvastig karakter. Harmonie in dit element duidt op iemand die emotioneel is, maar niet door emoties wordt beheerst.

 

Onevenwichtig water

Iemand met te veel water is uitzonderlijk emotioneel, bezorgd, te veel gericht op zekerheid, gemakzuchtig, dromerig en sensueel. Een tekort aan water leidt tot stijfheid, onvermogen tot inleving, gebrek aan ritme en aan emotionele banden. Zonder voldoende water komen de emoties vast te zitten, wat vermomd kan worden als koele objectiviteit.

 

Algemene gegevens van het element vuur

  • Tekens: Kreeft, Schorpioen, Vissen
  • Planeten: Maan, Neptunus
  • Type: voelend
  • Polariteit: negatief
  • Sleutelwoorden: gevoelens, veranderlijkheid, cycli, passiviteit, gevoeligheid, verbeelding, illusie, intuïtie

 

Bekijk hier een overzicht van de 12 tekens van de dierenriem

Bekijk hier de planeten uit de astrologie 

 

Aankomende Expo's
Geen data bekend!
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de Art of Mediums nieuwsbrief.