Helderzienden

Helderziende waarnemingen

Expertise Helderziende

Helderzienden

Pin It

Een helderziende is iemand die de gave van helderziendheid bezit. Dit is het kunnen waarnemen van mensen, gebeurtenissen en situaties die buiten onze vijf zintuigen gebeuren. Het gaat hier over paranormale waarnemingen die in verschillende vormen kunnen waargenomen worden. Wetenschappelijk kan en is het niet bewezen dat dit fenomeen bestaat omdat er nogal sceptisch over gesproken wordt en het nog vaak beschouwd wordt als een taboe.

De helderzienden en helderziendheid

Helderzienden hebben uiteenlopende vormen van helderziendheid. De één ziet beelden (helderzienden), de ander voelt een emotie, anderen gaan dingen ruiken (helderruiken), weten (helderweten), horen (helderhoren), voelen (heldervoelen).

Helderziendheid beperkt zich daarentegen enkel tot dat gene wat we zien buiten onze vijf zintuigen om.

Zo is de één helderzienden in staat om beelden heel duidelijk te benoemen (helderziendheid). Anderen helderzienden gaan eerder stukken zien die ze achteraf tot een geheel kunnen vormen.

Voorspellende dromen zijn ook onderdeel van helderziendheid die vooral een symbolische betekenis kunnen hebben. Zo hoeft het daarom bijvoorbeeld niet te betekenen dat als je droomt dat jou geliefde te overlijden komt dat dat ook effectief gebeurt. Het kan vaak om een symbool/signaal gaan dat er iemand anders bijvoorbeeld onwel is, (oma, opa, etc…).

Zesde zintuig

Helder zien gebeurt op paranormale wijze. Dit wilt zeggen dat de helderziende geen gebruik maakt van de werking van zijn/haar ogen maar van het derde oog (geestesoog, is het oog op het voorhoofd tussen beide ogen in het midden). De beelden die worden waargenomen kunnen betrekking hebben op: verleden, heden of toekomst. Ook de communicatie met overledenen kan op deze manier plaatsvinden.

Zoals je spieren kan trainen in de fitness kan je jouw derde oog ook trainen. Je kan je zesde zintuig ontwikkelen op allerlei manieren: cursussen, workshops, meditatie, etc…
De één ontwikkelt het zesde zintuig snel, de ander doet er wat langer over.

Bekende Helderzienden

Één van de bekendste helderzienden is Nostradamus. Bijna alles wat deze man voorspelde is uitgekomen. Hierdoor is hij een regelrechte legende geworden. Hij was een Franse apotheker, geruchten doen ook de ronde dat hij arts was. Hij beoefende ook de klassieke astrologie. Zo heeft Nostradamus de wereldoorlogen, Hitler, Napaleon en het terrorisme in Europa voorspeld.

Nostradamus verwierf faam door de publicatie van zijn voorspellingen in Les Prophéties.
Sceptici vinden zijn voorspellingen nogal vaag en algemeen, en er konden verschillende interpretaties aan gegeven worden.

Zo heeft hij in 1666 de grote brand van Londen voorspeld. In zijn geschriften werd het volgende terug gevonden:

Het bloed van de rechtvaardigen zal te Londen in gebreke blijven.
Verbrand door bliksemschichten van drieëntwintig de zes…
Zo heeft Nostradamus o.a.: orkanen voorspeld, de dood van Prinses Diana, de Franse Revolutie, de aanslag op John F. Kennedy, de atoombom van Hiroshima, Nine Eleven (aanslag op de WTC torens).

Onze consulenten

Bij Art of Mediums vind je ervaren helderzienden terug. Onze consulenten kunnen jou ondersteunen in jouw spirituele groei.
Ook kan je bij ons de cursus kaartleggen volgen met de Lenormandkaarten. Indien je interesse hebt in de cursus kaartleggen neem contact met ons op via het contactformulier.

Aankomende Expo's
Geen data bekend!
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de Art of Mediums nieuwsbrief.