Het Grote Lenormandspel

De grote Lenormand kaarten

Het Grote Lenormandspel

Het Grote Lenormandspel

Pin It

Het grote Lenormandspel is een deck dat bestaat uit 54 grote Lenormand kaarten. Twee kaarten vertegenwoordigen de persoonskaarten, de heer en de dame en de overige 52 kaarten worden onderverdeeld in de vier kaartkleuren van de gewone speelkaarten: harten, klaveren, ruiten en schoppen. 

Het waarzegsysteem dat gehanteerd wordt met deze kaarten is een combinatie van de Griekse mythologie, letters van het alfabet,  geomantie, bloemen, astrologie, planeten, sterren en talismannen. Door deze diversiteit van waarzeggen wordt elke kaart beknopt en gedetailleerd gelezen. 

Het grote Lenormandspel wordt onderverdeeld in 5 reeksen die een bepaalde levensvraag of levensthema vertegenwoordigt.

De vijf reeksen uit het Grote Lenormandspel

 1. Verovering van het Gulden Vlies: Deze reeks gaat ons antwoord verschaffen over geldzaken, handel, materie en alles dat betrekking heeft tot handelszaken.

 2. De Trojaanse Oorlog: Geven ons inzicht in onze sterktes en onze zwaktes en de strijd die wij als mensen dagelijks voeren. Alles dat betrekking heeft tot het dagelijks gebeuren. 

 3. De Hermetische Wetenschap of het Alchemie van het Huwelijk: Deze reeks geeft ons antwoord op liefdesvragen of het huwelijk zelf. Hoe beleef jij de relatie? Hoe sta jij of jouw partner in het huwelijk? Ben je gelukkig? Is er een huwelijk in aantocht?

 4. Het Onverwachte, Karma en ons Lot: Deze reeks laat ons een kijkje nemen in de dagelijkse dingen die op ons pad komen en bepalen ons lot en Karma. Welke levenslessen hebben we nog te leren? De wet van oorzaak en gevolg. Wat je zaait zal je oogsten. Welke levenslessen dienen er nog geleerd te worden?

 5. De Twaalf tekens van de dierenriem: Deze reeks laten de tekens van de dierenriem zien en gaan ons een tijdsindicatie geven in dagen, weken, jaren of maanden. Ook kunnen we hieruit afleiden, wat in welke levensperiode heeft plaatsgevonden of nog zal moeten plaatsvinden.

Hoe worden de grote Lenormandkaarten gelezen?

Het grote Lenormandspel wordt op diverse manieren gelezen. Elke kaart is voorzien van meerdere betekenissen.
Zo heeft een kaart de volgende symbolen of tekens:

 • Symbool van de gewone speelkaart: harten, klaveren, ruiten of schoppen zeggen iets over het karakter en de persoonlijkheid van de vrager.

 • Een letter van het alfabet en/of geomantisch symbool geven ons een psychologische analyse van de vrager.

 • Een gekleurde planeet, een ster of een talisman laat een bijhorend element zien zoals een edelsteen die voor de vrager bestemd is of die hij/zij bij zich kan dragen.

 • Astrologische duiding bovenaan de kaart, laat ons een boodschap zien in tijd die de vrager heeft.

 • Betekenis van de bloemen onderaan de kaart hebben een toekomstige boodschap voor de vrager.

 • Afbeelding midden op de kaart verwijst naar de Griekse mythologie, heeft een centrale en belangrijke boodschap voor de vrager.

 • Afbeelding links onder op de kaart verwijst naar de Griekse mythologie en laat ons een situatie zien uit het dagelijks leven van de vrager.

 • Afbeelding rechts onder op de kaart verwijst naar de Griekse mythologie, laat ons een belangrijke boodschap zien voor de vrager die belangrijk is voor de huidige situatie waarin hij/zij nu in verkeert.

De bedoeling van de afbeeldingen op de kaart is dat je ze gaat verbinden met de kaarten die ernaast komen te liggen. Bekijk het volgend voorbeeld met een legging van drie kaarten.

grote lenormand kaartleggingVerleden, heden en toekomst

Het is tevens mogelijk om zowel het verleden, het heden als de toekomst te duiden. Ook bij deze waarzegkaarten kan je ze als volgt indelen:

 • links is het verleden.
 • rechts is de toekomst.

Wat deze kaarten zo bijzonder maakt is dat je met weinig kaarten veel kan vertellen. Je bent makkelijk in staat om levensgebeurtenissen te ontleden die in het verleden hebben plaatsgevonden. Deze kaarten geven daarbij nauwkeurig antwoord die je niet kan vergelijken met bijvoorbeeld tarotkaarten of zigeunerkaarten.

Zijn deze kaarten moeilijk in gebruik?

Het Grote Lenormandspel is niet te vergelijken met de klassieke kleine Lenormand bestaande uit 36 kaarten. Dit waarzegsysteem is aan te leren mits er een basiskennis kaartleggen aanwezig is.

Het is intensieve manier van kaartlezen die  de moeite waard is. Ze zijn niet moeilijk te begrijpen maar een inspanning, motivatie en interesse zijn gewenst.

Ze prikkelen al jouw zintuigen om jouw grenzen te verleggen. Hierdoor ben je in staat om alle geheimen van waarzeggerij te onthullen.
Ze behandelen niet alleen de basisbetekenissen zoals de geomantie, Griekse mythologie, astrologie, betekenis van de bloemen, planeten, talismannen, sterren en letters van het alfabet. Ze zijn veelzijdig waardoor je het voorspellen van de toekomst een andere dimensie geeft.

Onze consulenten

Bij Art of Mediums vind je kaartleggers terug die de kennis bezitten om de grote Lenormandkaarten te lezen. Medium Fabio is een ervaren kaartlegger en gekend met het leggen van deze waarzegkaarten. Klik op de consulenten profielen om te ontdekken welke consulent jou het beste van dienst kan zijn.

Aankomende Expo's
Geen data bekend!
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de Art of Mediums nieuwsbrief.