Lenormand

Madame Lenormand

Lenormand

Pin It

Marie Anne Adelaide Lenormand werd op 27 mei 1772 in Alençon te Frankrijk geboren. Ze was de dochter van een welstellende lakenhandelaar Jean Louis Lenormand en zijn echtgenote Marie Anne Gilbert.
Toen Mll Lenormand amper één jaar oud was verloor ze haar vader. Kort daarna hertrouwde Lenormand haar moeder maar heeft de dood van haar man nooit echt kunnen verwerken.

Vijf jaar nadien stierf ook de moeder van de jonge Lenormand en zo werd ze al op jonge leeftijd wees en moest ze al op zeer jonge leeftijd voor zichzelf zorgen.

Voor haar omgeving was Marie Anne Lenormand altijd al een bijzonder en uniek kind.

Koninklijke abdij der Dames Benedictijnen

Na de dood van haar moeder werd Marie Anne Lenormand naar een klooster gestuurd de Koninklijke abdij der Dames Benedictijnen. Daar werd al heel snel duidelijk dat ze de gaven had van helderziendheid. Zo heeft ze in het klooster de overplaatsing voorspeld van een zuster die 18 maanden later was uitgekomen.

Parijs

In het jaar 1786 verhuisde Mll Lenormand naar Parijs, ze was amper 14 jaar. Daar werkte ze als verkoopster in een stoffenzaak van het familiebedrijf. Ongeacht dat haar stiefvader een lieve man was stond hij erop dat ze leerde naaien. Ze zonderde zich steeds meer en meer af om haar gaven te ontwikkelen want hier was haar stiefvader niet happig op. In haar geboortestad had Lenormand al verschillende waarzegmethodes aangeleerd die ze al zelf goed wist te beheersen en zo al voor een klein publiek van klanten voorspellingen deed.

Madame Gilbert

Lenormand was steeds intensiever bezig met haar waarzegpraktijken en in 1789 schreef ze voorspellingen voor een lokale magazine genaamd Le mot a l’oreille, ou le Don Quichottes des dames. Hier deed ze heel regelamtig de weersvoorspellingen. Kort erna ontmoette ze Madame Gilbert, een kaartlegster en helderziende die erg gerenommeerd was. Zij leerde tevens Mll Lenormand de kunst van het kaartleggen volgens de Franse traditie.

Haar succes

In 1795 werkte Mll Lenormand met verschillende waarzegmethodes. Van koffiedik tot theeblaadjes lezen, handlezen en astrologie. Ze was een veelzijdige persoon die allerlei methodes hanteerde. Ze voorspelde onder andere de val van Lodenwijk XVI en het uitbreken van de Franse revolutie. Doordat al haar voorspellingen steeds uitkwamen werd er steeds meer beroep gedaan op haar gaven.

Achteraf besloot ze om met Madame Gilbert een eigen praktijk op te zetten die gelegen was in de de Rue de Tournin nr. 5, in Faubourg, St. Germain. Het was een drukbezochte plaats en bracht haar naar nog betere Franse kringen. Ze legde de kaarten voor minder bedeelden maar ook voor de hogere mensen in Parijs. Onder deze mensen rekenen we onder andere: generaal Moreau, de prins van Talleyrand, Robbespierre, Murat, Lodenwijk XVIII, Marie-Antoinette, Tsaar Alexander de eerste, Napoleon en Joséphine de Beauharnais die later huwde met Napoleon.

Joséphine de Beauharnais

Lenormand heeft haar beroemdheid te danken aan door de Franse keizerin Joséphine de Beauharnais die regelmatig bij Lenormand op consultatie kwam. Ze werden goede vrienden en op negen maart 1796 trouwde Joséphine de Beauharnais met Napoleon Bonaparte. Lenormand voorspelde dat zij en Napoleon gekroond zouden worden, aangezien dat Napoleon dit niet kon geloven kwam Lenormand haar voorspelling uit.

Niet iedereen waardeerde Lenormand haar werk en hierdoor kwam ze geregeld in de problemen en moest ze zelfs de gevangenis in.

Gevangenis

Doordat de Keizerin geen kinderen kon baren had Napoleon in het geheim plannen om zich van haar te laten scheiden. Toen Mlle Lenormand de val van Napoleon en ook de scheidingsplannen voorspelde aan Joséphine, werd ze door de Keizer wegens verraad opgesloten in de gevangenis. Men blijkt echter niet zonder haar te kunnen en na enkele dagen wordt Mlle Lenormand weer op vrije voeten gesteld.

België

Ze reist naar België om de toekomst te voorspellen aan de Prins van Oranje. Na haar verblijf in Brussel keert ze terug naar Parijs, waar zij op 71-jarige leeftijd op 25 juni 1843 overlijdt.

Reputatie

De Lenormandkaarten zijn over heel de wereld bekend en hebben een zeer grote reputatie nagelaten. De meerderheid van de kaartleggers werkt met de kleine Lenormand die uit 36 kaarten bestaat.

Elke kaart bestaat uit een afbeelding genummerd van 1 tot 36 met daar een afbeelding op, een medaillon en een korte tekst. Het medaillon vind je ook terug in de gewone speelkaarten die toch een hele andere betekenis heeft dan de afbeelding zelf.

De Lenormandkaarten bestaat in verschillende, vormen en kleuren. Er zijn zoveel decks op de markt gekomen die niet aan de verbeelding voorbij gaat. Het is één van de bekendste kaartspellen die ons in staat stelt om op gedetailleerde wijze de toekomst mee te voorspellen.

Cursus kaartleggen 

De Lenormandkaarten geven heel gedetailleerd en beknopt antwoord op allerlei vragen. Deze vragen kunnen gaan over liefde, werk en financiën.
Er wordt ook gezegd dat je gezondheidsproblemen kan duiden maar hier blijven we echter voorzichtig mee want het is niet aan de kaartlegger
om hier uitgebreid op in te gaan. 

Bij Art of Mediums kan je een cursus kaartleggen volgen. Indien je interesse hebt gelieve dan het contactformulier in te vullen. 

Aankomende Expo's
Geen data bekend!
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de Art of Mediums nieuwsbrief.