Lenormandkaarten

Lenormand waarzegkaarten

Lenormandkaarten

Lenormandkaarten

Pin It

De Lenormandkaarten zijn één van de populairste kaarten om de toekomst mee te voorspellen. Over de gehele wereld zijn deze kaarten een ware hype en worden zij gebruikt door heel wat kaartleggers(ster).
De Lenormandkaarten danken hun naam aan Mll Lenormand, een bekende Franse kaartlegster en helderziende. Meer hierover op onze expertise pagina. Daar kan je een volledige pagina terugvinden over wie ze juist is.
Kenmerkend voor deze kaarten zijn de veelal kaartbetekenissen die niemand ontgaat en heel wat interesses opwekt. Want wie kent deze kaarten niet?

Wat maakt de Lenormandkaarten zo uniek?

Deze orakelkaarten zijn een ‘niet al te moeilijk’ spel om het verleden, het heden en de toekomst mee te voorspellen.
Elke kaart bestaat individueel uit:

 • kaartnummer: hier wordt elke kaart genummerd van 1 tot 36
 • medaillon of kaartkleur bestaat uit: harten, klaveren, ruiten en schoppen
 • sleutelwoorden: geven een korte en krachtige beschrijving van een kaart weer
 • persoonlijkheidskenmerken: geven de persoonlijkheid van iemand aan
 • gezondheidskenmerken (in combinatie met de boom): laten de gezondheid van iemand zien
 • orakel: de ligging van de kaart, situeert zij zich in het verleden, heden of de toekomst?
 • combinaties: welke kaart omringt een bepaalde kaart? Hier gaan we de kaarten combineren met andere kaarten om een totaalbeeld van een situatie te weten te komen.

Doorheen de jaren zijn er heel wat technieken ontstaan om de Lenormandkaarten te lezen. Talloze boeken die fungeren als richtingaanwijzer om jou als lezer wegwijs te maken in het voorspellen met deze boeiende kaarten.

De kaarten kunnen op verschillende manieren geïnterpreteerd worden. Je kan je houden aan de basisbetekenis van elke kaart, of je kan je grenzen verleggen om de kaarten op allerlei levensthema’s te duiden. De kaarten kunnen apart gelezen worden op volgende thema’s:

 • liefde en relaties
 • werk en financiën
 • reizen en verhuis
 • zwangerschap
 • huwelijk en samenwonen
 • jaloezie en bedrog
 • oprecht of niet oprecht
 • waarschuwingen
 • het doorhakken van knopen

De Lenormadkaarten kennen geen geheimen! Iemand die de kaarten goed en duidelijk interpreteert is in staat om heel wat gedetailleerde en beknopte informatie uit de kaarten te halen.

Een goede kaartlegger word je ook niet van vandaag op morgen. Oefenen, oefenen en nog eens oefenen is hier de boodschap.

Gezondheid en de dood

Als kaartlegger is het van cruciaal belang dat je luchtig blijft in het voorspellen van de gezondheid en de dood
Wij kunnen een indicatie geven rond iemands gezondheid, wees daar altijd voorzichtig mee.

Mensen komen bij jou om een stukje inzicht te krijgen in hun huidig leven. De bedoeling is dat je die mensen ook daadwerkelijk inzichten meegeeft en dat je ze niet naar buiten laat stappen met angsten rond gezondheidskwesties of de dood. Bij twijfel verwijs je de persoon altijd naar een geneesheer!

Cursus kaartleggen met de Lenormand

Kan je kaartleggen voor jezelf? Je kan de kaarten leggen voor jezelf mits jouw vraagstelling luchtig is. Vergeet niet dat als je de kaarten gaat leggen voor jezelf je de kaarten op verschillende manieren kan interpreteren. De vraag die je jezelf moet stellen, wat heb je eraan? Misschien leg je net negatieve kaarten en interpreteer je ze ook op een negatieve manier. Misschien hebben ze jou wel iets helemaal anders te vertellen dan hoe jij de kaarten op dat moment ziet.

Daarom is het van belang om je kaarten door een collega kaartlegger(ster) te laten leggen indien je daar behoefte aan zou hebben. Zij hebben immers een objectieve kijk op jouw situatie waardoor de interpretatie van de kaarten vaak anders ligt dan dat jij ze interpreteerde.

Als je niet goed in jouw energie zit is het ook niet handig om jouw eigen kaarten te leggen. Dit geeft vaak strijdige resultaten met zich mee waardoor je onrustig wordt.

Onze consulenten

Bij Art of Mediums vind je heel wat consulenten terug die gespecialiseerd zijn in het leggen van de Lenormandkaarten. Neem een kijkje op hun profielen om na te gaan welke consulent aansluit bij jouw wensen en behoeftes.

Art of Mediums biedt diverse cursussen aan. Neem hiervoor een kijkje op onze e-learning Lenormandcursus kaartleggen of op onze blogpagina, 'leren kaartleggen met de Lenormand'.

Aankomende Expo's
Geen data bekend!
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de Art of Mediums nieuwsbrief.