Paragnosten

Onze paragnosten

Paragnosten

Paragnosten

Pin It

Vaak wordt ons de vraag gesteld wat een paragnost nu juist is. De meningen zijn hieromtrent verschillend en daarom willen wij dit even voor jullie verduidelijken. Er is namelijk een groot verschil tussen een medium en een paragnost. Heel wat onduidelijke scenario’s tussen deze twee begrippen die heel wat verwarring met zich meebrengt.

Paragnost als ruim begrip

Een paragnost is iemand die de gave bezit van: helderziendheid, helderhoren, helderruiken, heldervoelen en helderweten. Een paragnost kan een combinatie van deze gaven bezitten. Daarom wordt de term paragnost als een algemene verzamelnaam gebruikt die meerder mediamieke domeinen bezit.

Een paragnost kan daarom gebruik maken van volgende orakel toebehoren:

  • helderziende waarnemingen
  • pendelen
  • psychometrie
  • tarotkaarten
  • Lenormandkaarten
  • zigeunerkaarten

Paragnost vs Medium

Iemand die medium is kan zichzelf een paragnost noemen. Maar iemand die paragnost is kan zichzelf niet altijd een medium noemen. Een medium kan daarbij contact leggen met overledenen terwijl een paragnost deze specialisatie niet altijd hoeft te beheersen.

Al claimen bepaalde paragnosten soms dat ze contact kunnen leggen met overledenen, toch is dit geen vereiste. Van een medium daarentegen wordt verondersteld dat hij/zij wel contact kan leggen met overledenen. Een medium wordt gezien als een doorgeefluik of als een contactpersoon die fungeert tussen ‘hemel en aarde’.

Sterk ontwikkelde zintuigen

De zintuigen van een paragnost zijn vaak sterk ontwikkeld waardoor hij/zij makkelijk de situatie van de vrager kan oppikken (op energetisch niveau). Vaak gaat dit gepaard met het geven van gedetailleerde informatie. De paragnost pikt een energie op die hij/zij achteraf vertaalt in woorden, vaak is dit een combinatie met een sterk ontwikkelde intuïtie.

Paragnosten worden net als mediums gezien als een doorgeefluik. Zij halen hun informatie ook vanuit de spirituele wereld. Zij moeten de energie die zij voelen ook vertalen in begrijpbare taal aan de vrager. Een paragnost kan daarbij symbolieken zien waaraan zij unieke betekenissen aan geven.

Zo zal bijvoorbeeld het zien van een gebroken spiegel voor de ene paragnost ongeluk betekenen, terwijl het voor een ander net betekent dat er een einde gesteld wordt aan een ongelukkige periode.

Dit voorbeeld laat een mooie diversiteit zien hoe de gaven van paragnosten heel verschillend kunnen zijn. Iedereen gebruikt deze op een eigen en unieke manier. Zo hoeft een medium niet altijd de gedaante te zien van een overleden persoon. Zo bestaan er mediums die contact leggen met overledenen door enkel de energie te lezen van de persoon die is heengegaan.

Onze consulenten

Art of Mediums heeft paragnosten te uwer beschikking staan. De expertise van onze spirituele medewerkers zijn:

Klik op het gewenste consulenten profiel om een gepersonaliseerde beschrijving te lezen.

Aankomende Expo's
Geen data bekend!
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de Art of Mediums nieuwsbrief.