Zigeunerkaarten

Waarzeggen met zigeunerkaarten

Zigeunerkaarten

Zigeunerkaarten

Pin It

De zigeunerkaarten zijn een kaartendeck bestaande uit 36 of 52 kaarten.
Elke kaart wordt afgebeeld met een simpele maar duidelijke tekening die jou toegang verleent naar jouw innerlijke psyche.

De oorsprong van de zigeunerkaarten is niet helemaal gekend, vermoedelijk dateert deze van ongeveer 600 jaar geleden. Naar de exacte afkomst van deze kaarten is er niet heel veel over geweten. 

De zigeunerkaarten zijn een makkelijk en doeltreffend spel om de toekomst mee te voorspellen. Hierin wordt een poort geopend naar je onderbewustzijn. Deze kaarten zorgen er namelijk voor dat je op een eerlijke en zuivere manier antwoord kan krijgen op allerlei levensvragen. Verleden, heden en toekomst kunnen feilloos ontsluierd worden aan de hand van de zigeunerkaarten. 

Oorsprong 

Zigeuners of zwervers staan gekend om hun flamboyante en excentrieke uitstralingen. Zij waren sterk in het voorspellen van de toekomst. Bij het horen van zwervers denken wij onmiddellijk aan overjaarse hippies en woonwagenbewoners . 

Van nature heeft het zigeunervolk een vrolijke cultuur. Samenzijn met vrienden en familie maken deel uit van deze cultuur. Glimmende juwelen en felle kleuren behoren tot de gadgets van dit volk. Het zigeunervolk bestaat uit het befaamde Roma en Sinti Volk. 

Enerzijds werden zij enorm bewonderd, anderzijds werden ze ontzettend bevreesd. 

Zigeunerkaarten voorspellen

Vaak wordt er gespeculeerd of zigeuners al dan niet de gave hebben om te voorspellen. In sommige zigeunerfamilies wordt het voorspellen doorgegeven van generatie tot generatie. Voorspellen met de zigeunerkaarten was in Europa een ware hype. Je komt regelmatig heel wat zigeunerkaarten tegen. De bekende zigeunerkaarten zijn: 

  • de Piatnik zigeunerkaarten
  • de Gypsykaarten
  • de Hongaarse zigeunerkaarten
  • de Russische zigeunerkaarten

Uiteindelijk heeft ieder spel gelijkaardige betekenissen. Het voorspellen met zigeunerkaarten is en blijft een unieke manier van waarzeggen met kaarten. Wie wat gekend is met de zigeunerkaarten kan vrij goed zien dat de verschillende kaartendecks vaak dergelijke afbeeldingen hebben. Al bestaat het ene spel uit 36 kaarten en een ander spel uit 52 kaarten, zij hebben heel wat dingen gemeen.

Kaarten zoals: de vlammen, de dood, de geliefde, de handdruk, de vossen, de zon, de ster, enzovoort, komen in heel wat kaartendecks aan bod

Onze consulenten

Bij Art of Mediums vind je consulenten terug die gespecialiseerd zijn in het lezen en duiden van de zigeunerkaarten. Kijk bij het desbetreffende profiel op ‘lees meer’ en kom in contact met een consulent(e) naar keuze die voor jou een kijkje neemt in de toekomst aan de hand van de zigeunerkaarten.  

Aankomende Expo's
Geen data bekend!
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de Art of Mediums nieuwsbrief.