Alle blogartikelen

Blogs over spiritualiteit, liefde en relaties

Medium Fabio

Aanbevolen 

Ben ik mediamiek begaafd

mediumschap

Ben jij mediamiek begaafd? Heb jij een zesde zintuig en weet je niet hoe je deze het beste kunt ontwikkelen? In dit blog ga ik in op deze vragen. Hoe je op een doeltreffende manier je spirituele gave kan ontwikkelen en hoe je gebruik leert maken van je intuïtie. 

Ben ik mediamiek begaafd is voor de beginnende spirituele werker die in no-time zijn/haar skills wilt aanscherpen.

Deel je mening op het einde van dit blog en schrijf je in op onze nieuwsbrief om blog updates direct in je mailbox te ontvangen.

Word lid van onze Facebook community en onze Facebook groep en laat je dagelijks inspireren door nieuws en meer. 

Op het einde van dit blog kan je interessante blog posts terugvinden.

Het ontwikkelen van medamieke gave verloopt bij iedereen anders. Zo is de ene heel ontvankelijk voor emoties en gevoelens, terwijl de andere beelden ziet, energieën aanvoelt, gevoelig is voor geluiden of geuren of zelfs helderziend is.


Het 'aardse' uitschakelen

spirituele ontwikkelingHet mediumschap is gebaseerd op intuïtie, hooggevoeligheid en spirituele ontwikkeling.

Het draait allemaal om prikkels die je kunt waarnemen en/of aanvoelen.
Beelden die je ziet en die je achteraf met woorden kunt beschrijven, dingen horen die je achteraf kunt vertalen in een specifieke emotie, bepaalde geuren ontwaren, voorspellende dromen hebben, enz.

Om toegang te hebben tot je intuïtie en als medium te kunnen fungeren, is het heel erg belangrijk dat je in staat bent om rationele gedachtestromen uit te schakelen.Je moet als het ware je AARDSE overtuigingen loslaten (het mediamieke komt immers vanuit een hogere dimensie). 

Dat laatste is niet iets dat je van vandaag op morgen kunt bewerkstelligen.
De ervaring leert, dat het een parcours is van lange adem en dan nog stopt het niet, want elk medium leert elke dag nog nieuwe dingen bij en doet elke dag nog ervaring op.

Sommigen hebben wat ondersteuning nodig en richten zich bijvoorbeeld tot een spirituele begeleider.
Anderen hebben geen enkele hulp van doen en kunnen al snel inzoomen op andermans energie, om er zo op een autonome manier mee aan de slag te gaan.

Zoek, voel, proef

Je moet ergens beginnen en het feit dat je je bewust bent van je aanleg voor het mediumschap is al een stap in de goede richting. Je zult opzoekingswerk verrichten, beurzen bezoeken, allerlei spirituele spullen aanschaffen, enz. 

Het maakt deel uit van het 'instrumentarium' waarmee je JOUW eigen en unieke spirituele poort opent.

Twijfels, wat nu?

Onzekerheid en twijfel slaat ons al vlug uit het lood en dan stel je je wel eens de vraag: “Klopt het wel wat ik voel? Is het mijn eigen energie die ik voel of die van iemand anders? Ben ik niet even aan het doordraaien?”.

Iedere ervaring verloopt anders, elk van ons heeft zijn/haar specifieke intuïtie en vooral iedere PERSOON is anders.

Jouw weg ernaartoe is niet de mijne en mijn weg ernaartoe is niet die van jou.

Kan iedereen mediamieke gaven ontwikkelen?

helderziendBen ik spiritueel? Kan ik ook het kaartleggen onder de knie krijgen? Slaag ik erin mezelf te ontpoppen tot een spiritueel raadgever?
Het antwoord hierop is duidelijk JA! Iedereen kan het mediumschap ontwikkelen, iedereen kan met de kaarten overweg, iedereen is in staat om te mediteren.

Het is een kwestie van geduld, onvoorwaardelijke aanvaarding en vanuit een ander perspectief leren kijken naar de spirituele wereld.
Het is een vaardigheid die je doorheen de jaren kunt aanscherpen.

Dikwijls horen we dat een 'oude ziel' beter in staat is om de spirituele wereld te begrijpen. Mensen met een bijna-doodervaring krijgen niet zelden de ingeving om spiritueel te gaan werken.

Hoogsensitieve personen (HSP) zullen makkelijker energieën en prikkels absorberen.
Het is een onbewuste drang die de bovenhand neemt en dat zorgt ervoor dat we onszelf, maar vooral ons kunnen sterk in twijfel trekken.

Vergeet niet dat het een langzaam proces is en dat eenieder zijn of haar eigen groeiritme heeft. Er is geen verkeerde manier van groeien. Elk persoon groeit op zijn/haar manier en dat is goed zo.

Halsstarrig blijven gaan

Laat de controle los. Durf te zeggen wat je voelt. Kom er openlijk voor uit. Tot op vandaag staan heel veel mensen nog bijzonder sceptisch tegenover het spirituele. Maar waarom eigenlijk? In de eerste plaats omdat spiritualiteit geen wetenschap is en ten tweede omdat alles wat zich buiten onze vijf zintuigen afspeelt al snel geassocieerd wordt met bijgeloof, fantasie of niet goed bij je hoofd zijn.

Deze houding brengt de mediamieke mens telkens weer aan het twijfelen, uit balans. Als reactie hierop trekt hij/zij zich terug en voelt zich met zijn 'anders zijn' onbegrepen.

Mediumschap is GEEN wetenschap. Het is een gevoel, een ervaring, een bijzonder soort weten die in geen enkel boek beschreven staat.
Elk boek hierover wordt altijd geschreven vanuit de ervaring van het medium zelf. Hij/zij geeft tips, handvaten om hiermee om te gaan.

Grote diversiteit

Wij zijn allemaal mensen en zoals mensen verschillend zijn van mekaar, zo zijn spirituele mensen ook verschillend van elkaar. Iedereen heeft zijn/haar manier van werken. De een geeft de voorkeur aan de kaarten of pendel en weer iemand anders vindt het net prettiger om iemands handen vast te houden om zo de energie te kunnen 'voelen'.

En zoals ik hierboven schreef, bestaat er geen verkeerde manier.
Elke benadering is oké zolang het voor jou goed en prettig aanvoelt. Even een terugkoppeling naar mezelf.

Als ik even terugkijk bij mezelf, dan merk ik een geweldige groei. Op 12-jarige leeftijd ben ik met kaarten begonnen. Spontaan kocht ik kaarten en ben ik gaan experimenteren.
In het begin was het nogal overweldigend en vroeg ik mij voortdurend af of ik wel goed bezig was en of dat wel iets voor mij was.

Tot ik uiteindelijk de kaarten gewoon ben gaan leggen en er een eigen interpretatie aan gaf.
Ondanks het feit dat mijn omgeving me als een vreemd wezen bestempelde, ben ik steeds op dat klein stemmetje blijven vertrouwen.

Ben ik een medium? Een kaartlegger? Een paragnost? Ik noem mezelf vooral een heldervoelend psychic medium. Overigens bezitten alle mensen die met de kaarten bezig zijn een sterke intuïtie en ik ben ervan overtuigd dat alle kaartleggers op de een of andere manier ‘medium’ zijn.

En niet zozeer omdat we communiceren met gene zijde, maar omdat wij tijdens een consult al heel veel aanvoelen zonder daarbij de kaarten te betrekken.

Zolang je intenties goed en zuiver zijn, hoef je je geen zorgen te maken.
Het is mijn overtuiging dat elke spirituele werker zijn/haar werk vanuit liefde doet, zonder haat of nijd.
Het is belangrijk om jezelf te zijn, jezelf te blijven ontwikkelen, zonder jezelf enige vorm van druk op te leggen.
Laat je bijstaan door iemand die je vertrouwt, iemand waar je je goed bij voelt en die jou begrijpt.
Geef jezelf de tijd en de ruimte om op je eigen manier te groeien!

Het juiste pad bewandelen

spiritueel padWelk pad je uiteindelijk bewandelt, is afhankelijk van jepersoonlijke interesses. Het mediumschap is ruim, héél ruim.
Zoals psychologie ook ruime vertakkingen heeft (neuropsychologie, sociale psychologie, persoonlijkheidspsychologie, ontwikkelingspsychologie, kan je het mediumschap ook opdelen, al naargelang de richting waarin je je wilt ontplooien.

Zo is er kaartleggen, astrologie, parapsychologie, zandlezen, handlezen, numerologie, psychometrie, enz.

Kort samengevat, valt alles wat buiten onze vijf zintuigen gebeurt onder de noemer 'parapsychologie'. Het zijn die fenomenen die niet verklaard kunnen worden door middel van wetenschappelijk onderzoek.
We hebben allemaal wel eens iets bijzonders meegemaakt dat we niet kunnen verklaren.
Zij die een goed ontwikkeld zesde zintuig bezitten, kunnen er een benaming aan geven en zeggen: ik had een voorspellende droom, ik heb aangevoeld dat ging gebeuren wat gebeurd is. En vaak staan we er niet bij stil dat dit ook een vorm van spiritualiteit is en vanuit ons begrip noemen we dat dan ‘toeval’. Ik zelf geloof niet in toeval en ik ben ervan overtuigd dat alles met een bepaalde reden gebeurt.

Tips die jou kunnen helpen

  • Neem jezelf onder de loep
  • Ga bij jezelf na waar je werkelijke interesses liggen
  • Lees een spiritueel boek en zie of je je daarin kan vinden
  • Bezoek eens een spirituele beurs
  • Kies je eigen weg en laat je niet tegenhouden daar rationele overtuigingen
  • Stel je open en leg contacten met mensen in de spirituele wereld
  • Schrijf je eens in voor een workshop (kaartleggen, pendelen, numerologie, astrologie)
  • Pas de wet van de aantrekkingskracht toe
  • Herhaal elke dag tegen jezelf: “IK KAN HET EN IK BEN HET WAARD”
  • Observeer, kijk om je heen en zeg welk gevoel je oppikt bij een bepaalde situatie

Succes met het ontwikkelen van je mediamieke gaven!

Dit artikel is geschreven door medium Fabio.

Fabio is regelmatig terug te vinden op de spirituele expo's van Bloom


Interessante blogberichten:

Narcisme en relaties
Terug bij je ex

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://artofmediums.be/

Aankomende Expo's
Geen data bekend!
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de Art of Mediums nieuwsbrief.