Wat is een paragnost?

Een paragnost is iemand die de gave bezit van helderziendheid, helderhoren, helderruiken, heldervoelen en/of helderweten. Een paragnost kan een combinatie van deze gaven bezitten. Daarom wordt de term paragnost als een verzamelnaam gebruikt die meerdere mediamieke domeinen bezit. Een paragnost kan daarom gebruik maken van volgende de orakeltoebehoren:

  • een pendele
  • psychometrie
  • de Tarotkaarten
  • de Lenormandkaarten
  • de Zigeunerkaarten
  • een wichelroede

Een paragnost versus een medium

Iemand die medium is kan zichzelf een paragnost noemen. Maar iemand die paragnost is kan zichzelf niet altijd een medium noemen. Een medium kan daarbij contact leggen met overledenen terwijl een paragnost deze specialisatie niet altijd hoeft te beheersen.

Al claimen bepaalde paragnosten soms dat ze contact kunnen leggen met overledenen, toch is dit geen vereiste. Van een medium daarentegen wordt verondersteld dat hij/zij wel contact kan leggen met overledenen. Een medium wordt gezien als een doorgeefluik of als een contactpersoon die fungeert tussen ‘hemel en aarde’.

Sterk ontwikkelde zintuigen

De zintuigen van een paragnost zijn vaak sterk ontwikkeld waardoor hij/zij makkelijk de situatie van de vrager op energetisch niveau kan oppikken. Vaak gaat dit gepaard met het geven van gedetailleerde informatie. De paragnost pikt een energie op die hij/zij vertaalt in woorden, vaak is dit een combinatie met een sterk ontwikkelde intuïtie.

Paragnosten worden net als mediums gezien als een doorgeefluik. Zij halen hun informatie eveneens uit de spirituele wereld. Zij moeten de energie die zij voelen ook vertalen in begrijpelijke tal. Een paragnost kan daarbij symbolieken zien waaraan zij unieke betekenissen aan toekennen.

Zo zal bijvoorbeeld het zien van een gebroken spiegel voor de ene paragnost ongeluk betekenen, terwijl het voor een andere paragnost enkele een kortstondige ongelukkige periode betekent.

De online paragnosten van Art of Mediums

De online mediums, paragnosten, helderzienden en kaartleggers van Art of Mediums leggen voor jou de Tarotkaarten, Lenormandkaarten, Zigeunerkaarten en pendelen al jouw prangende vragen uit op een betrouwbare, eerlijke en zuivere manier.


Bedrijfsgegevens

Art of Mediums
Waterhoenstraat 1A
B-8610 Kortemark
BE0777 308 312