Het Grote Lenormandspel

Het grote Lenormandspel is een deck dat bestaat uit 54 grote Lenormand kaarten. Twee kaarten vertegenwoordigen de persoonskaarten, de heer en de dame en de overige 52 kaarten worden onderverdeeld in de vier kaartkleuren van de gewone speelkaarten: harten, klaveren, ruiten en schoppen. Het waarzegsysteem dat gehanteerd wordt met deze kaarten is een combinatie van de Griekse mythologie, letters van het alfabet, geomantie, bloemen, astrologie, planeten, sterren en talismannen. Door deze diversiteit van waarzeggen wordt elke kaart beknopt en gedetailleerd gelezen. Het grote Lenormandspel wordt onderverdeeld in 5 reeksen die een bepaalde levensvraag of levensthema vertegenwoordigt.

De vijf reeksen uit het Grote Lenormandspel

In tegenstelling tot de traditionele Tarotkaarten bieden de Lenormandkaarten accurate en gedetailleerde antwoorden en inzichten in concrete situaties. Ze kunnen worden aangewend voor dagelijkse begeleiding, het verkrijgen van inzichten in (liefdes)relaties, het nemen van belangrijke beslissingen enzovoort. Elke kaart kan afzonderlijk onderverdeeld worden in:

 • Verovering van het Gulden Vlies: deze reeks geeft ons antwoord over geldzaken, materie en alles dat betrekking heeft tot handelszaken.
 • De Trojaanse Oorlog: deze reeks geeft ons inzichten in onze sterktes, zwaktes en de strijd die wij voeren met betrekking tot het dagelijks gebeuren.
 • De Hermetische Wetenschap of het Alchemie van het Huwelijk: deze reeks geeft ons antwoord op liefdesvragen en het huwelijk. Hoe beleef jij de relatie? Hoe sta jij of jouw partner in het huwelijk? Ben je gelukkig? Is er een huwelijk in aantocht?
 • Het Onverwachte, Karma, ons Lot: deze reeks biedt ons een kijkje in de dagelijkse dingen die ons pad kruisen en bepalen: ons lot en Karma. Welke levenslessen moeten we nog te leren? De wet van oorzaak en gevolg. Wat je zaait zal je oogsten.
 • De Twaalf tekens van de dierenriem: deze reeks laten de tekens van de dierenriem zien en gaan ons een tijdsindicatie geven in dagen, weken, jaren of maanden. Ook kunnen we hieruit afleiden, wat in welke levensperiode heeft plaatsgevonden of nog moet plaatsvinden.

Hoe worden de grote Lenormandkaarten gelezen?

Het grote Lenormandspel wordt op diverse manieren gelezen. Elke kaart is voorzien van meerdere betekenissen. Zo heeft een kaart de volgende symbolen of tekens:

 • Symbool van de gewone speelkaart: harten, klaveren, ruiten of schoppen zeggen iets over het karakter en de persoonlijkheid van de vraagsteller.
 • Een letter van het alfabet en/of geomantisch symbool: geeft ons een psychologische analyse van de vraagsteller.
 • Een gekleurde planeet, een ster of een talisman: laat een bijhorend element zien zoals een edelsteen die voor de vraagsteller bestemd is of die hij/zij bij zich kan dragen.
 • Astrologische duiding bovenaan: laat ons een boodschap voor de vraagsteller zien in bepaalde tijdspanne.
 • Betekenis van het bloemenorakel: hebben een toekomstige boodschap voor de vraagsteller.
 • Tafereel in het midden: verwijst naar de Griekse mythologie, heeft een centrale en belangrijke boodschap voor de vraagsteller.
 • Tafereel linksonder de kaart: verwijst naar de Griekse mythologie en laat ons een situatie zien uit het dagelijks leven van de vraagsteller.
 • Tafereel rechtsonder de kaart: verwijst naar de Griekse mythologie, laat ons een belangrijke boodschap zien voor de vraagsteller die belangrijk is voor de huidige situatie waarin hij/zij nu in verkeert.

Verleden, heden en toekomst

Het is tevens mogelijk om zowel het verleden, het heden als de toekomst te duiden. Ook bij deze waarzegkaarten kan je ze als volgt indelen:

 • links is het verleden
 • rechts is de toekomst
Wat deze kaarten zo bijzonder maakt is dat je met weinig kaarten veel over iemands leven ken vertellen. Je bent gemakkelijker in staat om levensgebeurtenissen te ontleden die in het verleden hebben plaatsgevonden. Deze kaarten geven daarbij nauwkeurig antwoord die je niet kan vergelijken met bijvoorbeeld tarotkaarten of zigeunerkaarten.

De online paragnosten van Art of Mediums

De online mediums, paragnosten, helderzienden en kaartleggers van Art of Mediums leggen voor jou de Tarotkaarten, Lenormandkaarten, Zigeunerkaarten en pendelen al jouw prangende vragen uit op een betrouwbare, eerlijke en zuivere manier.


Bedrijfsgegevens

Art of Mediums
Waterhoenstraat 1A
B-8610 Kortemark
BE0777 308 312