Wat is een helderziende?

Een helderziende is iemand die de gave van helderziendheid bezit. Dit is het kunnen waarnemen van mensen, gebeurtenissen en situaties die buiten onze vijf zintuigen gebeuren. Het gaat hier over paranormale waarnemingen die op verschillende manieren kunnen worden waargenomen. Wetenschappelijk is het (nog) niet bewezen dat dit fenomeen bestaat. Door de sceptici wordt en het nog vaak beschouwd als een taboe.

Vormen van helderziendheid

Helderziendheid kan zich op verschillende manieren manifesteren. De een ziet beelden (helderzienden), de ander voelt een emotie, anderen gaan dingen ruiken (helderruiken), weten (helderweten), horen (helderhoren), voelen (heldervoelen).

Helder zien buiten onze vijf zintuigen

Bepaalde helderzienden zijn in staat om beelden heel duidelijk te benoemen (helderziendheid). Anderen helderzienden gaan eerder flarden zien die ze achteraf tot een geheel vormen.

Voorspellende dromen zijn ook een onderdeel van helderziende waarnemingen die vooral een symbolische betekenis hebben. Zo betekent het bijvoorbeeld niet dat als je droomt dat jou geliefde overlijdt, dit ook effectief gebeurt. Vaak gaat het om een symbool/signaal dat er iemand uit je omgeving onwel wordt/is.

Zesde zintuig

Helder zien gebeurt op paranormale wijze. Dit wilt zeggen dat de helderziende geen gebruik maakt van de werking van zijn/haar ogen maar van het derde oog (geestesoog), het oog op het voorhoofd tussen beide ogen. De beelden die worden waargenomen kunnen betrekking hebben op het verleden, heden of toekomst. Ook de communicatie met overledenen kan op deze manier plaatsvinden. Net zoals je spieren kan trainen, kan je dat eveneens met je derde oog. Je kan je zesde zintuig ontwikkelen op allerlei manieren zoals het volgen van een cursus, workshops, meditatie, enzovoort.

Bekende Helderzienden

Een van de bekendste helderzienden is Nostradamus. Bijna alles wat deze man voorspelde is uitgekomen waardoor hij een wereld legende is geworden. Hij was een Franse apotheker en de geruchten doen de ronde dat hij eveneens een arts was. Nostradamus beoefende ook de klassieke astrologie. Zo heeft hij de wereldoorlogen, Hitler, Napoleon en het terrorisme in Europa voorspeld. Nostradamus verwierf faam door de publicatie van zijn voorspellingen in Les Prophéties. Sceptici vinden zijn voorspellingen nogal vaag en algemeen, en er konden verschillende interpretaties aan gegeven worden. Zo heeft hij in 1666 de grote brand van Londen voorspeld. In zijn geschriften werd het volgende terug gevonden:

Het bloed van de rechtvaardigen zal te Londen in gebreke blijven. Verbrand door bliksemschichten van drieëntwintig de zes… Zo heeft Nostradamus o.a.: orkanen voorspeld, de dood van Prinses Diana, de Franse Revolutie, de aanslag op John F. Kennedy, de atoombom van Hiroshima, Nine Eleven (aanslag op de WTC torens).

De online paragnosten van Art of Mediums

De online mediums, paragnosten, helderzienden en kaartleggers van Art of Mediums leggen voor jou de Tarotkaarten, Lenormandkaarten, Zigeunerkaarten en pendelen al jouw prangende vragen uit op een betrouwbare, eerlijke en zuivere manier.


Bedrijfsgegevens

Art of Mediums
Waterhoenstraat 1A
B-8610 Kortemark
BE0777 308 312