Mll Lenormand

Wie is Mll Lenormand?

Marie Anne Adelaide Lenormand werd op 27 mei 1772 in Alençon te Frankrijk geboren. Ze was de dochter van een welstellende lakenhandelaar Jean Louis Lenormand en zijn echtgenote Marie Anne Gilbert. Toen Mll Lenormand amper één jaar oud was verloor ze haar vader. Kort daarna hertrouwde Lenormand haar moeder maar ze heeft de dood van haar man nooit kunnen verwerken.

Vijf jaar nadien stierf ook de moeder van de jonge Lenormand en zo werd ze al op jonge leeftijd wees en moest ze al op zeer jonge leeftijd voor zichzelf zorgen. Voor haar omgeving was Marie Anne Lenormand altijd al een bijzonder en uniek kind.

Abdij der Dames Benedictijnen

Na de dood van haar moeder werd Marie Anne Lenormand naar een klooster gestuurd: de Koninklijke abdij der Dames Benedictijnen. Daar werd al snel duidelijk dat ze de gaven van helderziendheid had. Zo heeft ze in het klooster de overplaatsing voorspeld van een zuster die 18 maanden later was uitgekomen.

Parijs

In het jaar 1786 verhuisde Mll Lenormand naar Parijs, ze was amper 14 jaar. Daar werkte ze als verkoopster in een stoffenzaak van een familiebedrijf. Ongeacht dat haar stiefvader een lieve man was stond hij erop dat ze leerde naaien. Ze zonderde zich steeds meer af om haar gaven te ontwikkelen. In haar geboortestad had Lenormand al verschillende waarzegmethodes aangeleerd die ze goed wist te beheersen waarna ze voor een klein publiek voorspellingen deed.

Madame Gilbert

Lenormand was steeds intensiever bezig met haar waarzegpraktijken. In 1789 schreef ze voorspellingen voor een lokale magazine genaamd Le mot a l’oreille, ou le Don Quichottes des dames. Hier deed ze regelmatig weersvoorspellingen. Kort erna ontmoette ze Madame Gilbert, een kaartlegster en helderziende die erg gerenommeerd was. Zij leerde Mll Lenormand de kunst van het kaartleggen volgens de Franse traditie.

Het succes van Mll Lenormand

In 1795 werkte Mll Lenormand met verschillende waarzegmethodes. Van koffiedik tot theeblaadjes lezen, handlezen en astrologie. Ze voorspelde onder andere de val van Lodenwijk XVI en het uitbreken van de Franse revolutie. Doordat al haar voorspellingen steeds uitkwamen werd er steeds meer beroep gedaan op haar gaven.

Achteraf besloot ze om met Madame Gilbert een eigen praktijk op te zetten die gelegen was in de de Rue de Tournin nr. 5, in Faubourg, St. Germain. Het was een drukbezochte plaats en bracht haar naar nog betere Franse kringen. Ze legde de kaarten voor minder bedeelden maar ook voor de hogere mensen in Parijs.

Zo mocht ze generaal Moreau, de prins van Talleyrand, Robbespierre, Murat, Lodenwijk XVIII, Marie-Antoinette, Tsaar Alexander de eerste, Napoleon en Joséphine de Beauharnais (die later met Napoleon huwde) tot haar klanten rekenen.

Joséphine de Beauharnais

Lenormand heeft haar bekendheid te danken aan de Franse keizerin Joséphine de Beauharnais die regelmatig bij Lenormand op consultatie kwam. Ze werden goede vrienden. Op negen maart 1796 trouwde Joséphine de Beauharnais met Napoleon Bonaparte. Lenormand voorspelde dat zij en Napoleon gekroond zouden worden, Napoleon was sceptisch over deze voorspelling die niet lang daarna uitkwam. Niet iedereen waardeerde Lenormand haar werk waardoor ze geregeld in de problemen kwam.

Gevangenis

Doordat de Keizerin geen kinderen kon baren had Napoleon in het geheim plannen om van haar te scheiden. Toen Mlle Lenormand de val van Napoleon en ook de scheidingsplannen voorspelde aan Joséphine, werd ze door de Keizer wegens verraad opgesloten in de gevangenis. Men blijkt echter niet zonder haar te kunnen en na enkele dagen werd Mlle Lenormand weer op vrije voeten gesteld.

België

Ze reisde naar België om de toekomst te voorspellen van de Prins van Oranje. Na haar verblijf in Brussel keerde ze terug naar Parijs, waar zij op 25 juni 1843 op 71-jarige leeftijd overleed.

Reputatie

De Lenormandkaarten zijn over heel de wereld bekend en ze hebben een zeer sterke reputatie opgebouwd. Ze bestaat in verschillende vormen en illustraties en zijn doorheen de jaren sterk geëvolueerd. De Lenormandkaarten zijn een van de bekendste waarzegmethodes die ons in staat stelt om op gedetailleerde wijze de toekomst te voorspellen.

De online mediums van Art of Mediums

De online mediums, paragnosten, helderzienden en kaartleggers van Art of Mediums leggen voor jou de Tarotkaarten, Lenormandkaarten, Zigeunerkaarten en pendelen al jouw prangende vragen uit op een betrouwbare, eerlijke en zuivere manier.


Bedrijfsgegevens

Art of Mediums
Waterhoenstraat 1A
B-8610 Kortemark
BE0777 308 312