Alle blogartikelen

Blogs over spiritualiteit, liefde en relaties

Medium Fabio

Aanbevolen 

Eenzaam tijdens de feestdagen: zorg goed voor jezelf

eenzaam tijdens de feestdagen

Eenzaamheid tijdens de feestdagen verloopt dikwijls erg moeizaam. Veel mensen kampen met een isolement en verdriet, omdat ze de eindejaarsperiode graag willen delen met iemand die hen nauw aan het hart ligt. De nadruk ligt op samenzijn met familie of vrienden.

Alleen-zijn draagt degelijk een diepere betekenis in zich. In deze bijdrage willen we de lezers van
Art of Mediums een extra hart onder de riem steken om eenzaamheid tijdens de feestdagen anders te beleven.


5-dimensionale bewustzijn

Het 5-dimensionale bewustzijn is een vorm van bewustheid waarbij de ratio (verstand) en het ego een minimale rol vervullen. In deze dimensie gaat het erom dat je niet zelf naar antwoorden op zoek moet gaan, maar dat de antwoorden naar jou toekomen. Hier is geen plaats voor het ego of voor angst, er is enkel plaats voor de liefde die je diep vanbinnen, in je hart, ervaart.

Eenzaamheid is iets wat we niet té negatief mogen quoteren, omdat het ‘alleen’ zijn precies nodig is om tot een hoger bewustzijn te komen. Je kan er niet omheen dat vandaag heel wat mensen emotioneel afhankelijk zijn van anderen. Ze willen die leegte die ze ervaren opgevuld hebben en staan niet stil bij de persoonlijke weg die ze eerst moeten bewandelen. Het zijn vooral specifieke momenten in het jaar (waaronder de feestdagen) die voor velen zwaar om dragen zijn.

Eenzaamheid tijdens de feestdagen

Nog meer dan anders wil iedereen zich op deze ‘bijzondere’ dagen geliefd voelen. Iedereen wil het maximum uit deze dagen halen, terwijl er nog zoveel andere elementen spelen waar we ons dikwijls niet bewust van zijn. In dié momenten van eenzaamheid denken we alleen aan ons EIGEN gemis en waar WIJ behoefte aan hebben. We schuiven die verantwoordelijkheid naar (wie in onze beleving de oorzaak is) die welbepaalde persoon.

Het is belangrijk om het ‘alleen zijn’ niet als ‘eenzaamheid’ te beschouwen, maar als een proces dat je moet doormaken. Iedereen ervaart het alleen-zijn anders. Terwijl de één omringd wil worden door anderen, kiest iemand anders voor de berusting in zichzelf.

Een transformatieproces

alleen met de feestdagenOp energetisch vlak is er voortdurend beweging te zien. Het transformatieproces neemt dan ook een belangrijke positie in om naar een andere vorm van bewustzijn te evolueren. We gaan allemaal op zoek naar antwoorden en bevestiging en ons ego wil daarom ook alleen horen wat het wil horen. Zonder aandacht te schenken aan de diepere betekenis van dié boodschap.

Het is best oké om even ‘alleen’ te zijn en niet op alles een antwoord te kennen. Teveel weten is niet bevorderlijk voor onze innerlijke/spirituele ontwikkeling.

Wij zijn ervan overtuigd dat we allemaal uiteindelijk een stuk controle zullen moeten prijsgeven. Controle zorgt ervoor dat we blijven stilstaan en dat we onze eigen groei in de weg staan. We verhinderen onszelf om naar de diepte te gaan en we blijven trappelen aan de oppervlakte, want we willen immers zo snel mogelijk een compensatie voor onze eenzaamheid.

Bovendien leggen we deze compensatie niet alleen bij een ander, maar ook onszelf op en dat maakt ons nodig nog ongelukkiger. Het is belangrijk dat we op een andere manier naar de dingen leren kijken, niet enkel vanuit angst en de behoefte aan controle, maar we moeten er ons eveneens van vergewissen wat er in de ander, onze geliefde, omgaat.

Hij/zij heeft ook verdriet, hij/zij voelt zich ook op zijn/haar manier eenzaam. Wie zijn wij om te oordelen wat er in iemand anders omgaat? Wie zijn wij om de ander te ‘dwingen’ ons standpunt te begrijpen? Is het niet verstandiger om eerst onszelf te begrijpen, onze persoonlijke reflectie eerst in vraag te stellen? Emotionele afhankelijkheid tijdens de feestdagen beheerst het dagelijks functioneren van een heleboel mensen en hierbij claimen ze niet enkel de ander, maar vooral zichzelf.

Dit klinkt misschien hard, maar wij weten perfect hoe jij je voelt en hoe ‘ziekmakend’ eenzaamheid kan zijn.

feestdagen doorbrengenDingen die je kunt doen

 • kook lekker voor jezelf
 • plan zorgvuldig je avond
 • zet een leuke film op
 • zet je telefoon uit
 • bedel niet om aandacht
 • laat de controle los
 • koop voor jezelf een kerstgeschenkje

Dingen die je moet vermijden

 • voortdurend je telefoon checken
 • last minute plannen veranderen
 • in een slachtofferrol gaan zitten
 • piekeren

 

Art of Mediums en consulenten wensen iedereen fijne kerstdagen en een mooie uitwisseling naar het nieuwe jaar met een hoop nieuwe inzichten en heel veel spiritualiteit.

Interessante artikelen:

 

Meer artikels lezen? Bezoek onze blogpagina en laat je onderdompelen in de wereld van spiritualiet,
liefde en relaties en persoonlijke groei.

spirituele feestdagen

 

Gratis kaartleggen: ontdek je toekomst met speelka...
Kaartleggen met de Gypsy waarzegkaarten

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://artofmediums.be/

Aankomende Expo's
Geen data bekend!
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de Art of Mediums nieuwsbrief.