Alle blogartikelen

Blogs over spiritualiteit, liefde en relaties

Medium Fabio

Aanbevolen 

Goede voornemens voor een succesvolle relatie

voornemens succesvolle relatie

Goede voornemens voor een succesvolle relatie brengt een hogere vorm van bewustzijn met zich mee. Het afsluiten van het ‘oude’ verliep voor heel wat mensen turbulent. Misschien liep je relatie op te klippen en heb je inmiddels de stap gezet om iemand anders in je leven toe te laten.

Hoe het ook zij, bij nieuwe voornemens horen nieuwe vooruitzichten, nieuwe doelen en nieuwe mogelijkheden. Ongeacht hoe sterk beladen het oude jaar was, het ‘nieuwe’ gaat altijd gepaard met keuzes maken en het loslaten van beperkende gedachten en overtuigingen.

Hoe je op een positieve manier je persoonlijke transformatie bewerkstelligt lees je in dit artikel.


Knopen doorhakken

Beslissingen nemen, keuzes maken, het is lang niet eenvoudig om knopen door te hakken. We worden altijd belaagd door angst en onzekerheid, omdat we anderen niet willen kwetsen. Maar als het gaat om een hogere vorm van bewustzijn, dan is het soms noodzakelijk om die keuzes te maken.

Knopen doorhaken is inherent verbonden aan het leven, want dat laatste gaat sowieso gepaard met ‘loslaten’, om zo ruimte te creëren voor vernieuwing. De energie die we meenemen vanuit het ‘oude jaar’ zal vooral verder bouwen en uiteindelijk gemanifesteerd worden in het nieuwe jaar.

Relaties spelen altijd een belangrijke rol in ons leven, eender of het nu om liefdesrelaties, werkrelaties of relaties met kinderen gaat. Ze zijn er niet zomaar, relaties hebben tot doel dat we ‘anders’ leren kijken naar de mensen om ons heen, los van onze eigen meningen, overtuigingen, waarden en normen.

De betekenis van transformaties

Als we ons goed voelen bij iemand, dan loopt alles op wieltjes. Wij worden in de watten gelegd en dragen zorg voor onze relatie, onze partner en onszelf. Het is een toestand waar we veel energie kunnen uithalen. Maar dan komt er een moment waarop je een (spirituele) transformatie doormaakt, een moment waarop je de weg naar jezelf moet zoeken.

Je voelt dat er iets in jou aan het ontwaken is, alleen kan je er niet altijd de vinger opleggen. Je observeert iedereen om je heen en probeert te analyseren hoe jij de dingen zou aanpakken. Opeens groeit jouw bewustzijn dat wat je om je heen ziet toch verre van ideaal is, terwijl je dit daarvoor als heel normaal bestempelde. En voor je het goed en wel beseft, zit je middenin in een transformatieproces.

spirituele gezegden

Ontwaken in het nieuwe jaar

Wij kunnen ons helaas niet uitspreken over wie al dan niet dat ‘ontwaken’ zal ervaren. Wat wij wel weten is, dat we allemaal het potentieel bezitten om deze transformatie te ondergaan. Iedereen, maar dan ook iedereen heeft het in zich om knopen door te hakken. Het is een kwestie van jezelf over te geven aan datgene waar je naartoe wilt gaan, los van angst en los van controledwang.

De relaties van de toekomst

toekomstige relatiesToekomstige relaties, en meer bepaald liefdesrelaties zullen in de toekomst een cruciale rol spelen. Iedereen heeft behoefte aan genegenheid en liefde en dat is waar we naartoe zullen streven.

Zo zullen we allemaal moeten leren om oude stukjes los te laten, opdat we bewuster zouden worden van datgene dat ons ongelukkig maakt.

Niet abnormaal dat deze omwenteling gepaard gaat met pijn en afstand nemen.

De bewustwording komt achteraf en dan denk je bij jezelf: waarom heb ik dit niet eerder gedaan, waarom ben ik al die tijd ter plekke blijven watertrappelen in iets waarvan ik eigenlijk al wist dat het niet goed voor me was.

Dit wil ik anders

De overgang naar een hogere vorm van bewustzijn gebeurt zelfs tijdens de eenvoudigste dagelijkse handelingen en gebeurtenissen. Misschien heb je soms zoiets van: dit wil ik niet meer, dit wil ik graag anders, of vanaf nu ga ik de focus op mezelf leggen en voor mezelf kiezen. Daar is niets fout mee. Misschien wil jij je spiritueel ontwikkelen, iets wat je al jaren wilde, maar waar nu pas de tijd rijp voor is. Wat is jouw voornemen voor het nieuwe jaar?

Heb je al eens stilgestaan bij jouw potentieel? Heb je al nagedacht wat jij wel of niet wilt ondernemen? Misschien ben je op zoek naar een andere job of wil je een eigen bedrijf opstarten. Waarom was dat tot hiertoe onmogelijk en komt nu pas het besef om er daadwerkelijk iets mee te doen? Het feit dat je dit leest en erover nadenkt betekent dat je jouw potentieel aanwendt.

Nieuwe voornemens voor een succesvolle relatie

feestdagen doorbrengenWe leven in een tijd waarin alles heel ‘normaal’ en vanzelfsprekend lijkt. Toch zijn er steeds meer patronen die de dynamiek van de relatie serieus kunnen verstoren. Het spiritueel ontwaken zorgt er evenwel voor dat je precies die stoorzenders waarneemt. Met behulp van je radar pik je die signalen (makkelijk) op. Deze typische patronen zijn:

 • miscommunicatie
 • aantrekken en afstoten
 • jezelf emotioneel afhankelijk opstellen
 • een gebrek aan zelfstandigheid
 • seksuele problemen
 • bindingsangst
 • verlatingsangst
 • moeite hebben om beslissingen te nemen
 • weinig ruimte om samen leuke dingen te doen

Dit zijn allemaal zaken die bij veel mensen aan de orde zijn, maar dat wil daarom niet zeggen dat ze onoplosbaar zijn. Het is belangrijk om eerst problemen te erkennen, van beide kanten. Om rustig en zonder drama’s of verwijten mekaar te woord te staan. Jij hebt evenveel aandeel, een relatie leef je tenslotte met twee. Daarom raad ik je aan om de dynamiek als volgt toe te passen:

 • leg de fout niet eenduidig bij de ander
 • erken jouw aandeel ook
 • zeg dat je eraan wilt werken en zet je trots opzij
 • plan bewust momenten met twee in
 • groei naar mekaar toe zonder enige vorm van druk
 • communiceer, maar dramatiseer niet
 • doe eventueel beroep op een relatietherapeut

Tips die je direct kunt toepassen

 1. Praat met mensen die je visie begrijpen
 2. Laat je inspireren door mensen waar je een goed gevoel bij hebt
 3. Overdenk alles eerst een aantal dagen en ga niet impulsief te werk
 4. Durf je intuïtie te volgen
 5. As het niet meteen lukt, zet jezelf dan niet onder druk
 6. Als je voelt dat het moment is aangebroken, ga dan direct aan de slag
 7. Laat je niet uit je lood slaan door je omgeving
 8. Zoek gelijkgestemde zielen op
 9. Neem niet teveel hooi op je vork
 10. Panikeer niet als je andere signalen krijgt, soms moet je jouw pad eerst alleen bewandelen
 11. Ga aan de slag met affirmaties
 12. Durf voor jezelf te kiezen
 13. Durf ‘neen’ zeggen als je je ergens niet 100% goed bij voelt

Voor de vrijgezellen

Natuurlijk willen wij de vrijgezelle dames en heren ook even wat tips meegeven en ook hen een hart onder riem steken. Mensen die al een poosje alleen zijn, net een relatie achter de rug hebben of het voornemen hebben om zich open te stellen voor de liefde, ook voor hen is het ‘alleen zijn’ niet altijd makkelijk. Daarom willen wij hen enkele tips meegeven.

 • kom onder de mensen
 • zoek mensen die op dezelfde lijn zitten als jijzelf
 • heb geen schrik om dingen alleen te doen
 • het gebruik van een datingsite kan tot goede resultaten leiden als je er verstandig mee omspringt
 • ga af en toe eens de bloemetjes buitenzetten
 • spreek op vaste momenten af met vrijgezellen, vrienden of vriendinnen
 • bezoek een hobbyclub
 • maak tijd vrij voor jezelf
 • wees actief op social media
 • sluit jezelf niet op

Art of Mediums en consulenten wenst iedereen een spetterende overgang naar het nieuwe jaar.


Interessante artikelen

voornemens voor het nieuwe jaar

  

Mijn partner is verslaafd: omgaan met middelenmisb...
PTSS: omgaan met posttraumatische stress

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://artofmediums.be/

Aankomende Expo's
Geen data bekend!
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de Art of Mediums nieuwsbrief.