Alle blogartikelen

Blogs over spiritualiteit, liefde en relaties

Medium Fabio

Aanbevolen 

Je ex terugwinnen doe je zo: deel 1

Je ex terugwinnen deel 1

Je ex terugwinnen doe je zo deel 1 bouwt verder op de intro van de 4-delige blogserie. Zoals de meesten onder jullie al weten heb ik vorige week maandag 23 juli 2018 de intro online geplaatst over wat je kan en mag verwachten over de doeltreffende ex terug methode. Het moment is aangebroken om het eerste deel te onthullen ☺.

Wil je je ex graag terugwinnen en de methode erachter  leren begrijpen? Dan mag je zeker niet opgeven. Heb je het even moeilijk? Laat je reactie achter onder dit blog.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang blogs en citaten direct in je mailbox. 

Word lid van onze Facebook community en Facebook groep waar je wekelijks spirituele inspiraties kan terugvinden.

Op het einde van dit blog kan je een reactie achterlaten en een lijst met interessante blog posts terugvinden. 


Wat houdt de ex terug methode in?

Wat is de ex terug methodeDe ex terug methode is een methode die bestaat uit psychologische triggers en handelingen die je op een positieve manier kan uitoefenen naar je ex toe met als doel hem/haar terug te winnen.

Het gaat bij deze methode NIET om je ex te veranderen maar om een bredere en diepere kijk naar jezelf toe te handhaven.

Doordat de relatie tot een einde is gekomen laaien de emoties hoog op waardoor wij ons verloren en eenzaam voelen.

Met deze methode ga je gevoelens als angst, onzekerheid en controle loslaten. Je gaat een minder verstikkende ‘ik’ zijn aannemen om ervoor te zorgen dat je ex terug verliefd wordt op de persoon die je was toen jullie mekaar leerden kennen.

Is deze methode doeltreffend?

Ex terug methode doeltreffendDe ex terug methode is een doeltreffende manier om je ex terug te winnen. Het gaat hier namelijk niet om hem/haar op een negatieve manier te manipuleren, het gaat erom dat jij een positievere en mooiere uitstraling zal uitspelen naar je ex toe.

Je ex is al een keertje op jou verliefd geworden door de persoon die je ‘toen’ was. Deze persoon ben je diep van binnen nog altijd. En deze persoon kan je terug worden mits je dat zelf wilt en mits je er ook volledig achter staat.

Als je blij bent met wie je nu bent dan zal deze methode voor jou niet werken en is het ook goed zo. 

Wil jij je ex terug? Wat heb je daarvoor over?

Dit is een vraag die eerst gesteld dient te worden. Wat heb je over om je ex terug te winnen? Wil je er met 200% motivatie instaan? Of wil je het op de manier doen die je tot nu toe geprobeerd hebt en dat het jou misschien niet veel oplevert?

De bedoeling van deze methode is dat je je huidige aanpakhier en nu’ stopzet en dat je open staat om jouw aanpak over een andere boeg te gooien. Wat heb je te verliezen? Heeft jouw aanpak gewerkt? En als hij gewerkt heeft, bleef het dan ook duren?

Deze methode kan alleen effectief zijn als je er ook met volle ‘goesting’, moed en doorzetting instaat.
De volgende elementen zijn belangrijk wil je kunnen slagen met de ex terug methode:

 1. Je bent bereid om de dingen op een andere manier aan te pakken.
 2. Je bent bereid om je voor 200% in te zetten (je hebt toch niets te verliezen).
 3. Je bent bereid om vol te houden en niet op te geven als de controle de bovenhand neemt.

De dingen die je eerst moet weten over je ex

wat heb je over om je ex terug te winnenDoor het gevoel van onmacht staan we niet altijd stil bij hoe wij overkomen naar onze ex-partner toe en welke indruk wij bij onze ex achterlaten. Voor de partner die achterblijft is dit vaak een pijnlijke en confronterende gebeurtenis. Je handelt uit onmacht en frustratie waardoor je je ex nog verder zal wegduwen.

Je ex heeft namelijk een aantal gedachten gecreëerd na jullie breuk die veelal bestaan uit de volgende scenario’s:

 • Hij/zij heeft een bepaald beeld over jou ontwikkeld na de breuk.
 • Hij/zij heeft niet zomaar de relatie verbroken.
 • Hij/zij zag de breuk al een tijdje aankomen.
 • Hij/zij vond dat de relatie teveel vanzelfsprekend was.
 • Hij/zij was zich bewust van de destructieve beslommeringen.
 • Hij/zij had geen ‘voldaan’ gevoel meer.
 • Hij/zij had het idee als broer en zus te leven.
 • Hij/zij vond dat de intimiteit beter kon.
 • Hij/zij had het gevoel dat je enkel oog had voor de eigen bezigheden.
 • Hij/zij had het gevoel om steeds op de tweede plaats te staan.
 • Hij/zij had het gevoel dat er geen open communicatie meer was.

Bovenstaande situaties zijn de meest voorkomende relatieproblemen die vaak tot drastische beslissingen leidt.

First things first: begin bij het begin

Voor je je ex kan terugwinnen begin je bij het begin. Het is belangrijk dat je je ex het gevoel kan geven dat je als de beste begrijpt waarom jullie uit mekaar zijn. Je begint altijd met kennis van zaken. Op deze manier krijgt je ex het gevoel dat de relatiebreuk jou tot bepaalde inzichten heeft gebracht. Als je blijft ontkennen en wanhopig aan je ex blijft trekken dan toon je aan dat je niet eens half zo goed weet waarom de ander zich heeft teruggetrokken.

Daarom doorlopen wij de volgende stappen om eerst een inzicht te vergaren die ons dichter bij ons doel zal brengen. Deze stappen lopen als een rode draad doorheen het proces om jouw ex terug te winnen.

Stap 1: wees je eerst bewust van de breuk

Leer eerst begrijpen wat de oorzaak van de breuk is alvorens je te gaan focussen om je ex te winnen.
Stel je de volgende vragen en schrijf deze eens op. Door het voor jezelf op te schrijven krijg je een dieper inzicht in de kwaliteit van jullie relatie.

 • Was je ex nog gelukkig? Was jij nog gelukkig?
 • Hadden jullie vaak ruzie? Zo ja, over wat gingen die ruzies? Waren het vaak dezelfde onderwerpen?
 • Welk aandeel vind je dat je zelf hebt? Waar lag jouw verantwoordelijkheid?
 • Welk aandeel had jouw ex volgens jou? Waar lag zijn/haar verantwoordelijkheid?
 • Wat heeft volgens jou een domper gelegd op de relatie?

Stap 2: weet wat jouw struikelblokken zijn

begin bij het beginOm je ex terug te winnen is het belangrijk om niet alle schuld bij je ex te weerleggen. Hiermee creëer je afstand en zal je ex ook meer weerstand bieden. Het is niet de bedoeling om met de vinger te wijzen maar wel om stil te staan wat jullie gezamenlijk anders hadden kunnen doen binnenin de relatie.

Door deze attitude aan te nemen zal je zien dat je uit het slachtofferrol stapt en ook durft te kijken naar jezelf. Niets is een grotere afknapper dan alles te weerleggen bij je ex of bij jezelf. Dit toont op eigenzinnigheid en koppigheid en daar zit je ex en vooral jijzelf niet op te wachten.

 
Benoem voor jezelf 3 dingen die je anders had kunnen doen zonder deze te betrekken naar je ex.

Je gaat bijvoorbeeld zeggen: Ik had minder tijd in mijn job moeten investeren. Je gaat niet zeggen: Ik had minder tijd in mijn job moeten investeren, maar ik deed dit omdat mijn ex teveel met haar uiterlijk bezig was.

In deze twee dialogen lees je namelijk het volgende verschil:

 • Je leest aan de ene kant dat je beseft dat je teveel met je job bezig was ‘punt’.
 • Je leest aan de andere kant dat je teveel met je job bezig was, MAAR onrechtstreeks ligt het aan jouw ex die teveel aandacht aan haat uiterlijk besteed.

Het verschil in deze twee dialogen is dat de eerste een erkenning is van een fout die je doorheen de relatie had ‘punt’ (teveel met je job bezig zijn). Het laat zien dat je jouw struikelblokken niet probeert te rechtvaardigen door er een excuus tegenaan te kleven.

Het tweede dialoog laat ook een erkenning zien maar die je op een indirecte manier projecteert naar je ex toe (mijn job kwam op de eerste plaats OMDAT mijn ex teveel aandacht voor haar uiterlijk had).
Met het tweede dialoog begin je je zin goed maar projecteer je het ‘teveel werken’ naar je ex.

Dit draait ALTIJD uit op een ‘welles-nietes’ spelletje en wordt daarom ook sterk afgeraden. Het wilt niet zeggen dat je ex teveel aandacht voor haar uiterlijk heeft, dat je daarom jouw werkzaamheden op de eerste plaats moet stellen. Deze 'zogezegde' ‘win-win’ situatie om 'gelijk' te halen is echter uit den boze. Daarom is het belangrijk om jouw eigen struikelblokken te erkennen zonder je ex daarin te betrekken.

Tenslotte kijk je het liefst naar jezelf in plaats van naar je ex.

Stap 3: vanaf nu ga je je ex niet meer opzoeken via social media

Facebook, WhatssApp, Instagram en alle overige social media zijn tegenwoordig ‘de’ tools om je ex te benaderen. Vanaf nu ga je deze ‘handel’ ook bannen. Ik kan jou niet met 100% maar met 200% zekerheid vertellen dat je ex voelt en weet dat je haar profielen regelmatig gaat begluren. Dit heeft een averechts effect want hiermee laat je zien dat je voortdurend bezig bent met je ex en dat laatste gevoel mag je hem/haar absoluut niet geven.

Daarom heb ik een volgend opdrachtje voor jullie. Vandaag is het maandag 30 augustus 2018. Vanaf nu ga je de social media van je ex niet meer controleren. En met niets, bedoel ik dan ook NIETS!

 • Niet via vrienden zijn/haar Facebook controleren.
 • Geen statussen of foto’s liken.
 • Niet meer kijken op Facebook Messenger of je ex online is of wanneer je ex de laatste keer online was.
 • Geen fake profiel aanmaken om toch te verifiëren of je ex een profielfoto heeft aangepast.
 • Niet meer via WhatssApp gaan gluren wanneer je ex de laatste keer online was en om te verifiëren of hij/zij jou al dan niet geblokkeerd heeft. Vraag dit ook niet aan een vriend(in).
 • Geen foto’s bekijken op Instagram of laten bekijken door een vriend(in) zodat hij/zij jou even achteraf kan komen briefen.
 • Last but not least, laat je best andere social media ook buitenschot.

Wanneer je dit volledig toepast in jouw dagelijks leven ben je al een stuk op weg om de controle los te laten. Dit zal je ex ook aanvoelen waardoor zijn/haar nieuwsgierigheid getriggerd zal worden.

Zelfreflectie als mastertool

zelfreflectieZelfreflectie is de kijk die je hanteert naar jezelf toe. Door de relatiebreuk is de kans erg groot dat je ex wat is afgeknapt op jou.

Dit komt waarschijnlijk door het feit dat hij/zij het idee heeft dat je toch nooit zal veranderen. Je ex is er immers van overtuigd dat je toch in oude patronen zal blijven vasthangen.

Daarom is het belangrijk om naar jezelf te reflecteren (naar jezelf kijken). Hiermee laat je zien dat je zelfinzicht hebt. Denk eens even terug aan de twee dialogen die we besproken hebben…

Werk eerst aan jezelf vooraleer dat je de situatie graag veranderd ziet. Laten we even een voorbeeld nemen.

" Stel je even voor, je bent een man en je hebt een alcoholprobleem. Je ex heeft je meermaals de boodschap gegeven om iets aan dat probleem te doen. Je beloofde het vaak maar deed er bitter weinig mee. Dit was voor je ex een reden om de relatie te stoppen. Niet omdat zij jou niet graag zag, zij wilde niet met het idee leven dat ze een relatie had met iemand die een alcoholprobleem heeft. Voor je haar wilt terugwinnen zal je haar eerst moeten bewijzen dat je alcoholvrij door het leven kan gaan en dat je daarbij indien nodig hulp inroept. Niet andersom, dat je eerst je ex wilt terugwinnen om dan pas het probleem aan te pakken".

Dit voorbeeld laat een ‘pro en contra’ dynamiek zien die ik heel vaak tegenkom in mijn praktijk. Ze willen eerst hun ex-geliefde terug om dan pas iets aan het probleem te doen. Terwijl ze tijdens de relatie vaak de kans hebben gekregen om het probleem daadwerkelijk aan te pakken.

Bij een relatiebreuk is dit echter anders. Hier dien je dus eerst met het probleem aan de slag te gaan om achteraf je ex-partner te laten zien dat je daadwerkelijk bent overgegaan tot verandering. Je ex wilt namelijk niet terug in een teleurstelling vallen en wilt daarom eerst daden zien.

Belangrijk: Ga je ex niet beloven dat je iets aan het probleem zal doen. Doe dat eerst (stilzwijgend) en hij/zij zal zelf wel ondervinden dat je actief aan de slag bent gegaan met jezelf. Raar maar waar werkt het relatiegebeuren nu eenmaal op deze manier. Als je je ex graag wilt terugwinnen zal je het ook op deze manier moeten doen. Voor niets gaat de zon op en als je deze brede waaier aan inzichten kunt toepassen dan liggen er heel wat mogelijkheden tot relatieherstel in het verschiet.

ex terug tips 5 tips die je direct kan toepassen

 1. Voor nu ga je de breuk ONVOORWAARDELIJK accepteren.

 2. Vanaf nu ga je DIRECT en INDIRECT contact verbreken met je ex. Ga ook niet afspreken met gemeenschappelijke vrienden om op die manier informatie van je ex te willen ontfutselen (indirect contact). Dit komt gegarandeerd aan de oren van je ex. Hiermee laat je afhankelijkheid zien! Hou daarom de eer aan jezelf!

 3. Je gaat je ex vanaf nu niet benaderen met smoesjes zoals: briefwisseling, verjaardag wensen of om te vragen hoe hij/zij het stelt. Geen contact, remember?

 4. Je gaat je ex vanaf nu niet meer bespieden via Facebook, WhatssApp, instagram of andere social media. Dit zowel via zijn/haar profiel als via een ander profiel. 

 5. Je gaat met jezelf aan de slag. Immers wil je hem/haar terug en wanhopig vastklampen brengt jou niet dichter bij jouw doel. INTEGENDEEL!

Tot slot

Dit was dan het eerste deel over hoe jij je ex kan terugwinnen. In deel twee zullen wij de volgende onderwerpen behandelen.

 • Welke volgende stappen kan je nu ondernemen?
 • Ga de deur uit met jouw gereedschapskist.
 • Waarom je moet ‘verdwijnen’ van de aardbol.
 • Jouw imago nader bekeken.
 • Laat een ‘IK’ zijn zien die jouw ex niet gewoon is van jou.
 • Waarom je uitdagend gedrag beter kan vermijden.

Veel succes!

Medium Fabio 


Interessante blogs:

Je ex terugwinnen doe je zo: deel 2
Je ex terugwinnen doe je zo: blogserie intro

GERELATEERDE BERICHTEN

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://artofmediums.be/

Aankomende Expo's
Geen data bekend!
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de Art of Mediums nieuwsbrief.