Alle blogartikelen

Blogs over spiritualiteit, liefde en relaties

Medium Fabio

Aanbevolen 

Tweelingzielen in conflict: een dynamisch evenwicht

tweelingzielen door fabio vinago

Een tweelingzielenconnectie is een geschenk uit het universum, die een enorme verantwoordelijkheid met zich meebrengt. Het is de grootste uitdaging waar tweelinghelften aan onderworpen worden. Het leven van tweelingzielen beweegt steeds in de richting van hereniging van hun gescheiden delen. Het leven van ‘de mens’ trekt die beweging naar twee kanten: de noodzaak om één te zijn met ‘het zelf’, en naar de behoefte tot de nabijheid van de tweelinghelft.

Het conflict tussen tweelingzielen is het kerndilemma van de menselijke ziel. Het opheffen van deze conflictsituatie is dé uitdaging voor de tweelinghelften.


De twee aspecten tot groeien

De twee aspecten waarop tweeligzielen groeien bestaan uit: de behoefte aan één te zijn met ‘het zelf’ en de behoefte met 'de ander, te zijn. Deze onderdelen lijken erg op elkaar en vertegenwoordigen in feite twee aspecten van de individuele groei. De taak van het ‘één zijn’ is om deze twee aspecten (individualiteit en samenhorigheid op zielenniveau)  in balans te houden. Dit zodat beiden tweelinghelften op een eigen manier vooruitkomen in het tweelingzielenproces.

Het zoeken naar dit evenwicht loopt niet altijd even soepel. Maar uit de natuurlijke kern, kunnen tweelingzielen niet gescheiden leven, waardoor ze gedwongen worden hun innerlijke conflicten zo snel mogelijk onder ogen te komen en op te lossen.

 

De twee gesloten ringen

Het soefisymbool van de tweelingzielenconnectie wordt gevormd door twee in elkaar gesloten ringen die in wezen niet gescheiden kunnen worden. De twee ringen vertegenwoordigen de twee individuen, als één geheel en onafhankelijk van elkaar als een groter geheel. De uitdaging voor tweelingzielen is een gezond en geestelijk evenwicht te bereiken zodat ze éénheid kunnen bereiken.

Het leven die ze beiden op aarde ervaren als twee menselijke wezens, is de ontmoeting die de brug vormt tussen de twee ringen. Wie voorbestemd is om een fysieke relatie te delen, zal worden geconfronteerd met de innerlijke conflicten die inherent is aan een tweelingzielenrelatie.

Tweelingzielen hebben elk verschillende psychologische achtergronden en persoonlijkheden, een lichaam dat aan uiteenlopende invloeden onderhevig is, ieder met eigen gewoonten en verwachtingen, want bij elke tweelingzielenrelatie zijn aanpassingen verreist, zonder de ander te 'kneden' naar een idealistisch beeld. Tenslotte  spreken hier nog altijd over tweelingzielen, niet tweelingpersoonlijkheden, dat laatste wordt nogal eens vergeten.

soefisymbool 1

De ringen hierboven vertegenwoordigen de twee zielen met een overlappend gebied. Dat gebied verpersoonlijkt dat deel van de aard van beiden zielen dat identiek is. De open ruimte (links en rechts) staat voor het individuele zelf, elk met eigen en unieke persoonlijkheden en karaktereigenschappen. De ringen zitten niet ‘vast’ maar bewegen zich dynamisch in de loop van de connectie heen en weer, waarbij het gemeenschappelijke gebied en de individuele ruimten kleiner en groter worden.

Als tweelingzielen met elkaar in conflict liggen, wordt de ruimte in beiden ringen gereduceerd, maar omdat ze verbonden zijn op zielenniveau zijn ze nooit volledig gescheiden. Door de intense connectie worden ze opnieuw naar elkaar toegetrokken door de onvoorwaardelijke liefde en het werk van het universum.

soefisymbool 2

De emotionele strijd tussen tweelingzielen is altijd moeilijk om te dragen, en zelf niet uit te houden. Omdat ze een deel van elkaar zijn, voelen ze elkaars pijn en onzekerheid op een diepgaande manier. Het ene hart breekt door de pijn van de ander. De emotionele dynamiek van de tweelinghelften laat geen ruimte voor het gevoel ‘laat de ander maar verder lijden’. Om die reden worden tweelingzielen verplicht om snel en doeltreffend naar oplossingen te zoeken.

 

Het karmisch proces van tweelingzielen

Tweelingzielen hebben karmische processen die door de eeuwigheid met elkaar vervlochten zijn. Ze hebben karma vergaard en verwerkt ter voorbereiding op de hereniging. Wat betreft het individuele proces die ieder in de relatie inbrengt, zullen ze elkaar helpen deze in te lossen. Op die manier zullen ze vreugde delen en elkaars positieve karma laten gelden. Soms kan het onverklaarbare geluk voortkomen uit de daden van de andere tweelinghelft zijn of haar verleden.

Onthoud dat in de lange reis naar elkaar en wat ieder heeft meegemaakt weerspiegeld wordt in de ander. Tweelingzielen hebben nu eenmaal een grote verantwoordelijkheid tegenover elkaar. Beiden zielen worden doorheen het proces versterkt van terugtrekken en weerkeren, zoals dit wordt gesymboliseerd door de ‘in elkaar sluitende ringen’.

soefisymbool 4

Naarmate het besef groter wordt dat ze niet gescheiden kunnen worden, des te sterker de verbinding op zielsniveau wordt. Vertrouwen zal hun bewustzijn doordrenken en vertrouwen in zichzelf en de ander zal groeien.

Tweelingzielen zullen te maken krijgen met onvermijdelijke stresssituaties die hun levensomstandigheden tijdelijk kunnen verscheuren. Omdat de ringen tot het uiterste kunnen worden uitgerekt zonder te breken, blijven tweelingzielen, ondanks hun conflict, één versmelting op hartniveau.


Interessante artikels 

tweelingzielen waarzegdoek

 

Het Hedendaagse Lenormand Orakel Handboek: de gehe...
Relatieverslaving: de kenmerken en oorzaken

GERELATEERDE BERICHTEN

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://artofmediums.be/

Aankomende Expo's
Geen data bekend!
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de Art of Mediums nieuwsbrief.